16η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Δέκατη έκτη προτεραιότητά μας αποτελεί η αξιοποίηση του Αγίου Ιωάννη

Αξιοποίηση Αγίου Ιωάννη

Μετά τον εξωραϊσμό του σημερινού φυσικού χώρου του Αγ. Ιωάννη με τη λειτουργία του δημοτικού αναψυκτήριου και της ανάδειξης της λίμνης, υλοποιήθηκε και το έργο της διαπλάτυνσης της γέφυρας Αγ. Ιωάννη – Επταμύλων, ένα αίτημα δεκαετιών.

O επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση των 30 (τριάντα) στρεμμάτων δημοτικής έκτασης που υπάρχουν στο Αγ. Ιωάννη και θα αποτελέσουν συνέχεια του σημερινού φυσικού του χώρου. Για το σκοπό αυτό κατά την διάρκεια της δημαρχικής  μας θητείας  εκπονήσαμε μελέτη και  επιδιώκουμε την ένταξη της σε πρόγραμμα. 

Αυτός ήταν ο απολογισμός των πεπραγμένων του έτους 2018 για το Δήμο Σερρών. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο με τη δημοτική αρχή,  για να υλοποιήσουμε τα έργα και τις δράσεις  που δεσμευτήκαμε προεκλογικά στο Σερραϊκό λαό. Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, που με τις προτάσεις τους, τις παραινέσεις τους, τον έλεγχο, την αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική που κατέθεσαν και άσκησαν, συνέβαλαν για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το Δήμο και τους κατοίκους τους.

Η δημοτική αρχή ανάλωσε όλες της τις δυνάμεις για να υλοποιήσει τις προεκλογικές της προτεραιότητες που έθεσε στο σερραϊκό λαό και όπως αποδεικνύεται από τον απολογισμό πεπραγμένων, ήταν συνεπής και αποτελεσματική, διότι το 90% των προεκλογικών προτεραιοτήτων της, το έκανε πράξη.

Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας υπηρετήσαμε το Δήμο και τους δημότες με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και κατάθεση ψυχής, αναλώνοντας όλες τις δυνάμεις μας για την παραγωγή ωφέλιμου έργου για τον τόπο μας και τους πολίτες.

Παραδίδουμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο οικονομικά, χωρίς χρέη, ένα Δήμο νοικοκυρεμένο στα περισσότερα δημοτικά κτίρια με τις ανακαινίσεις που κάναμε όπως, ξενώνες Χρυσοπηγής, πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων νυν κτίριο ΔΕΥΑΣ, οικία Μάλιου, ιστορικό κτίριο Ορφέα, αναψυκτήρια Ακρόπολης, Αγ. Ιωάννη, θερινού θεάτρου, ανακαίνιση Δημαρχείου κ.λπ.

Παραδίδουμε ένα Δήμο στον οποίο εξασφαλίσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας πάνω από 90.000.000 ευρώ κυρίως μέσω προγραμμάτων.

Από αυτά τα 90.000.000 ευρώ υλοποιήσαμε ήδη, έργα, προμήθειες και δράσεις ύψους 51.000.000 ευρώ όπως αναπλάσεις, αποχετευτικό έργο κοινοτήτων Μητρούση – Σκούταρι, έργο ύδρευσης κοινότητας Μητρούση, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, κοινωνική πολιτική, προμήθεια απορριμματοφόρων, κάδων κ.λπ.

Είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου 2019-2023 έργα, προμήθειες και δράσεις ύψους 41.000.000 ευρώ όπως ολοκλήρωση κολυμβητηρίου Ομόνοιας, μικρό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Ελαιώνα, εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου, αποχετευτικό έργο Κ. Καμήλας κ.λπ.

  

 

"Λογοδοσίας Δημάρχου έτους 2018" table of contents

 1. Λογοδοσίας Δημάρχου έτους 2018
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 5
 6. Page 6
 7. Page 7
 8. Page 8
 9. Page 9
 10. Page 10
 11. Page 11
 12. Page 12
 13. Page 13
 14. Page 14
 15. Page 15
 16. Page 16
 17. Page 17