13η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

 

Η δέκατη τρίτη προτεραιότητά μας ήταν το κεντρικό πάρκο.

Μετά την ανακαίνιση του θερινού θεάτρου,

{gallery}logo2018/p13/1{/gallery}

τη λειτουργία του συντριβανιού μετά από 30 χρόνια,

{gallery}logo2018/p13/2{/gallery}

το κλείσιμο της οδού Δορυλαίου και την ανάπλαση της οδού αυτής, μέσω χορηγίας του ΤΑΠ,

{gallery}logo2018/p13/3{/gallery}

επικαιροποιήσαμε την παλιά αρχιτεκτονική μελέτη του κεντρικού πάρκου με στόχο την αξιοποίηση της έκτασης του χώρου του πρώην κτηνιατρείου.

Η έκταση τεσσάρων στρεμμάτων περίπου του πρώην κτηνιατρείου ανήκε στην εκκλησία και με συνεχή προσπάθειά μας περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Σερρών, με αγορά του ακινήτου της εκκλησίας από το Δήμο, μέσω χρηματοδότησης από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Η δημοτική μας αρχή έχει εξασφαλίσει από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ 2 εκ. € για αποζημιώσεις ιδιοκτησιών του κεντρικού πάρκου. Από το ποσό αυτό των 2 εκ. €, διετέθησαν 576.000 € για την αγορά του ακινήτου της εκκλησίας, δηλ. του χώρου του πρώην κτηνιατρείου.

Με το κλείσιμο της οδού Δορυλαίου και την ανάπλαση της οδού αυτής, ενοποιήθηκαν οι χώροι του πρώην κτηνιατρείου και του θερινού θεάτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ανοιχτός χώρος 20 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, τον οποίο απολαμβάνουν πλέον οι πολίτες.

{gallery}logo2018/p13/4{/gallery}

Επίσης μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.), στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών, θα γίνει η ανάπλαση του μικρού πάρκου που βρίσκεται στην είσοδο του κεντρικού πάρκου από την πλευρά της Αστυνομίας, η ανάπλαση της παιδικής χαράς επί της οδού Ραιδεστού και η ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών γίνεται πραγματικότητα το όραμά μας για σύνδεση της πλατείας Ελευθερίας με το κεντρικό πάρκο μέσω της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας).

Παράλληλα συνεχίζονται οι απαραίτητες χρονοβόρες διαδικασίες για την αποζημίωση και άλλων ιδιοκτησιών του κεντρικού πάρκου.

Το έτος 2018 ολοκληρώσαμε τις χρονοβόρες διαδικασίες για την κατεδάφιση του διώροφου κτιρίου του Σιδηρόπουλου, που βρίσκεται μέσα στο κεντρικό πάρκο. Κι ενώ ήταν όλα έτοιμα για την κατεδάφιση του κτιρίου, οι ιδιοκτήτες του ακινήτου προσκόμισαν στο Δήμο Σερρών, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δίνεται από νόμο μία παράταση τριών ετών, για τη μη κατεδάφιση του κτιρίου, λόγω του γεγονότος ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου του κεντρικού πάρκου, είχαν κάποιο κτίριο στο Μάτι, όπου υπέστη ζημιές από τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή αυτή της Αττικής.

 

"Λογοδοσίας Δημάρχου έτους 2018" table of contents

 1. Λογοδοσίας Δημάρχου έτους 2018
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 5
 6. Page 6
 7. Page 7
 8. Page 8
 9. Page 9
 10. Page 10
 11. Page 11
 12. Page 12
 13. Page 13
 14. Page 14
 15. Page 15
 16. Page 16
 17. Page 17