Κυνοκομείο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
(Πρόγραμμα φροντίδας Αδεσπότων σκύλων)  

Το Δημοτικό Καταφύγιο αδεσπότων ζώων βρίσκεται στη περιοχή του Πάρκου Ομονοίας. Φιλοξενεί  αδέσποτους σκύλους  και εφαρμόζει το Προγράμμα  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  “περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, αποπαρασιτισμός, στείρωση, νοσηλεία, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη” των αδεσπότων σκύλων.

Ο Δήμος Σερρών  με την υλοποίηση του Προγράμματος των αδεσπότων επιδιώκει να προάγεται   η ευζωία των αδεσπότων ζώων  και να διασφαλίζεται  η προστασία της Δημόσιας Yγείας .
Στο Δημοτικό Καταφύγιο φιλοξενούνται αδέσποτοι σκύλοι (ενήλικοι  και κουτάβια) που  περισυνελλέγησαν από το συνεργείο περισυλλογής του Καταφυγίου ή εγκαταλήφθηκαν εκεί από τους ιδιοκτήτες  τους .

Όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε έναν φίλο, πολύ πιστό ή να δείτε από κοντά ζώα που προσφέρονται για υιοθεσία, μπορείτε να έρθετε σε επαφή κατευθείαν με την αρμόδια υπηρεσία στo τηλέφωνo 2321036960.Επισημαίνεται ότι οι σκύλοι έχουν σημανθεί καταγραφεί στα μητρώα του καταφυγίου , εμβολιασθεί , αποπαρασιτωθεί , είναι υγιείς , μερικοί από αυτούς είναι στειρωμένοι, και  το μόνο που ζητούν είναι ανθρώπους με αγάπη και διάθεση να τους  προσφέρουν τροφή, νερό και στέγη.

Το καταφύγιο Αδεσπότων ζώων του Δήμου Σερρών βρίσκεται  στη Δ/νση :

 Τέρμα Πάρκου Ομονοίας   και είναι  επισκέψιμο  τις εργάσιμες μέρες και  ώρες: 8.00 πμ – 14.30 μμ.

“Σεβασμός  στη φύση  και στα ζώα»  Υιοθετήστε μας 

 

Ο Δήμος Σερρών στην προσπάθεια του για την μείωση του αριθμού των αδεσπότων σκύλων που περιφέρονται στις πλατείες και οδούς της πόλης, σε συνεργασία με το Φιλοζωϊκο Όμιλο Σερρών(Φ.Ο.Σ), αναλαμβάνει  την ενημέρωση των πολιτών για την προώθηση των υιοθεσιών των αδεσπότων σκύλων, και ενημερώνει τους πολίτες κατόχους σκύλων ότι σύμφωνα με το Ν.3170/2003 έχουν υποχρέωση :

1. Να μεριμνούν για τη σήμανση και καταγραφή του σκύλου  τους (τσιπ) μέσα σε προθεσμία οκτώ εβδομάδων από τη γέννηση του ,ή αμέσως μετά την απόκτηση του (Η σήμανση γίνεται με εμφύτευση τσιπ στο δέρμα του ζώου από κτηνίατρο).

2. Να μεριμνούν για την ευζωϊα του σκύλου τους

3. Να μην  εγκαταλείπουν αυτόν

4. Να μην  αφήνουν το σκύλο τους να περιφέρεται χωρίς συνοδό και υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατούν το σκύλο τους δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτούς..

5. Να στειρώνουν τους θηλυκούς σκύλους εφόσον δεν αναλαμβάνουν να κρατήσουν τα νεογέννητα ή δεν μπορούν  να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.

6.Να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα  του σκύλου τους.