1. Home
 2. /
 3. Δημοσιεύσεις
 4. /
 5. Λογοδοσία Δημάρχου
 6. /
 7. Κείμενο Λογοδοσίας Δημάρχου έτους...

11η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Το κυκλοφορικό αποτελεί την ενδέκατη προτεραιότητα μας

 

Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά για την εκπόνηση νέας κυκλοφορικής μελέτης. Πράγματι εκπονήθηκε και παραδόθηκε η νέα κυκλοφοριακή μελέτη για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.

Κατά την διάρκεια του έτους 2017 έγινε η οριστική παραλαβή της κατασκευής των κυκλικών κόμβων. Ενός κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών 8ης Μαίου – Κομνηνών – Κιουταχείας
{gallery}logo2017/p11/1{/gallery}
(στην περιοχή που γίνεται η λαϊκή αγορά ) και ενός κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ηροδότου – Σινώπης- Μακεδονομάχων
{gallery}logo2017/p11/2{/gallery}

Κατά το έτος 2017 για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια του οδικού δικτύου :

 • Συντάχτηκε μελέτη και προμηθευτήκαμε υλικά σήμανσης και οδικής ασφάλειας για όλο το Δήμο Σερρών (προϋπολογισμού 30.000ευρώ).
 • Συντάχτηκε μελέτη και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της φωτεινής σηματοδότησης (προϋπολογισμού 7.000 ευρώ).
 • Συντάχτηκε μελέτη και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής  Αγωγής (προϋπολογισμού 5.000 ευρώ).
 • Συντάχτηκε μελέτη για την υλοποίηση του έργου “Εργασίας  συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου του Δήμου Σερρών”, (προϋπολογισμού 100.000ευρώ )
 • Πραγματοποιήθηκαν διάφορες εργασίες συντήρησης και τοποθέτησης κατακόρυφης σήμανσης .
 • Εγκρίθηκε για το Δήμο Σερρών το ποσό των 60.000ε για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του πράσινου ταμείου για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης  Αστικής Κινητικότητας .
 • Καταρτίστηκε κανονισμός χρήσης χώρων φορτοεκφόρτωσης και εκδόθηκε η σχετική κανονιστική απόφαση .
 • Πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή του Δήμου Σερρών  στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και μαθητικούς διαγωνισμούς Ζωγραφικής και Φωτογραφίας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας απονεμήθηκε στον Δήμο Σερρών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τιμητική διάκριση 2017 στην κατηγορία μεγάλων πόλεων
{gallery}logo2017/p11/3{/gallery}

Με στόχο πάντα την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, τη διευκόλυνση των πεζών και την ασφάλεια του οδικού δικτύου, εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών κατά το έτος 2017   στο πρόγραμμα της Βιώσιμης  Αστικής Ανάπτυξης  ( ΒΑΑ )και θα υλοποιηθούν τα εξής έργα και δράσεις :

 • Την εγκατάσταση  σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων προϋπολογισμού 115.000. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων (π.χ στην πλατεία Ελευθερίας, στο Κεντρικό Πάρκο και στο ΤΕΙ). Σκοπός είναι η εξοικείωση των δημοτών με το ποδήλατο και τις ποδηλατικές διαδρομές, η μείωση της χρήσης ΙΧ, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα οι σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων θα διευκολύνουν την άμεση πρόσβαση των επισκεπτών της πόλης μας σε σημεία ενδιαφέροντος (Κεντρικό Πάρκο, κοιλάδα).
 • Την αναβάθμιση φωτεινών σηματοδοτών με προσθήκη ηχητικών διατάξεων  για τα ΑΜΕΑ προϋπολογισμού 75.000 ευρώ. Το παρόν έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ή την αντικατάσταση ηχητικής διάταξης σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών από διάβαση πεζών, σε υφιστάμενο ιστό σηματοδότησης. Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων γενικότερα.
 • Την ενοποίηση δικτύου ποδηλατικών διαδρομών προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Η δράση αφορά τη συνέχιση του δικτύου ποδηλατοδρόμων από την πλατεία ΙΚΑ έως τον ποδηλατόδρομο της οδού Εξοχών και από το Κεντρικό Πάρκο έως τον ποδηλατόδρομο της οδού Μαγνησίας. Στην οδό Ίωνος Δραγούμη προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας ποδηλατόδρομος πλάτους δύο μέτρων στο ύψος του υφιστάμενου πεζοδρομίου και σε συνέχεια αυτού. Από το Κεντρικό Πάρκο έως την οδό Μαγνησίας δια μέσου τοπικών οδών οριοθετείται με κατάλληλα υλικά παραπλεύρως του υφιστάμενου πεζοδρομίου. Ενοποίηση ποδηλατοδρόμων από Στρυμόνος έως το Κεντρικού Πάρκου μέσω της οδού Παπανδρέου.

Ο Δήμος Σερρών με το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από το Διοικητήριο, με το υπαίθριο πάρκινγκ στο βόρειο πέταλο του δημοτικού γηπέδου και με την ανάπλαση της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), τις βιοκλιματικές αναπλάσεις, την ανάπλαση της οδού Δορυλαίου στο Κεντρικό Πάρκο, με τους υπόλοιπους πεζοδρόμους και το πάρκο στο χώρο της δημοτικής αγοράς, έγινε πιο λειτουργικός, όμορφος και ανθρώπινος.

Το όραμά μας για ακόμη πιο λειτουργικό, όμορφο και ανθρώπινο Δήμο δε σταματά εδώ. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με μεγαλύτερη όρεξη, δύναμη και πάθος.


"Κείμενο Λογοδοσίας Δημάρχου έτους 2017" table of contents

 1. Κείμενο Λογοδοσίας Δημάρχου έτους 2017
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 4
 5. Page 5
 6. Page 6
 7. Page 7
 8. Page 8
 9. Page 9
 10. Page 10
 11. Page 11
 12. Page 12
 13. Page 13
 14. Page 14
 15. Page 15
 16. Page 16
 17. Page 17