Εορτάστηκε η ημέρα κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Μακεδονία από τον Δήμο Σερρών

Την ημέρα κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική από τον Σερραίο Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμανουήλ Παππά τίμησε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ο Δήμος Σερρών.

Στις 10.30 πμ τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ η Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον κ Πολυζώη Πούλο, εκπαιδευτικό ΠΕ70 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά στην Πλατεία Ελευθερίας. Μεταξύ άλλων, στεφάνια κατέθεσαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Υποδιοικητής 10ου Συντάγματος Πεζικού, Αντισυνταγματάρχης Ευαγγελίδης Κωνσταντίνος, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών η Αστυνομικός Διευθυντής Ρέκλη Κωνσταντίνα, ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών Αντιπύραρχος Γουβάντσης Ιωαννης, ο Προέδρος της Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά Γεώργιος Πάνου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Δημήτριος Σωτηριάδης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ιωάννης Καραβασίλης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, Μπεζεργιαννιδης Αντώνιος, Αντιπρόεδρος Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αλέξανδρος Καδέμογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απόγονων Ν. Σερρών «Παύλος Μελάς» Βάϊος Γκουρμης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών Κυριακή Μηλίγκα, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Δημήτρης Αλευράς, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παπά κ. Χρήστος Γιάντσιος εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εμμανουήλ Παπάς» Θεσσαλονίκης Γιάννης Καρανάσιος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Τιμούμε την έναρξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική το 1821 από τον Σερραίο Ήρωα, τον δικό μας ηρώα, Εμμανουήλ Παπά.
Ένα άνθρωπο που έδωσε τα πάντα για την Επανάσταση, ένα Σερραίο που με τον Ηρωισμό του την αυτοθυσία του και την προσφορά του ανέδειξε την πόλη των Σερρών.
Θα προσθέσω ότι είναι ο πιο αδικημένος Ήρωας, του 1821 σε σχέση πάντα με όλα αυτά που προσέφερε, γιατί έδωσε τα πάντα στον αγώνα. Έτσι η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη βαρύ-τητα στην ιστορία του τόπου μας και έχει μια καταλυτική θέση στην ψυχή και των μυαλό όλων μας».