1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Δήμαρχος Σερρών: «Το Πανελλήνιο...

Δήμαρχος Σερρών: «Το Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ (U16) θα στεφθεί από επιτυχία»

Συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ (U16) παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 23 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Σερρών.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που, με σύνθημα «ΟΧΙ στο Doping!», θα λάβει χώρα στην πόλη και το Νομό Σερρών απ’ τις 27 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, και στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 15 ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός απ’ το Δήμο Σερρών, το Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό και την Α.Ε. Σερρών, στη διοργάνωση του Τουρνουά, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της ΕΟΚ και της Ε.ΚΑ.Σ.Α.Μ.Θ., συμμετέχουν οι Δήμοι Βισαλτίας, Ηράκλειας και Σιντικής, ενώ υποστηρικτές είναι τόσο ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός, όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το Τουρνουά, ο έφορος του Πανσερραϊκού – Κρι Κρι, Θάνος Μηλούσης, ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως το Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι, για δεύτερη χρονιά, δίνει την ομόφωνη στήριξή του για τη συνδιοργάνωση. Χωρίς τη στήριξη του Δήμου, δεν θα ήταν εφικτή αυτή προσπάθεια, διότι και το κόστος και η ευθύνη είναι τεράστια. Βρήκαμε έναν κοινό τόπο για να προβάλουμε την πόλη μας μέσα απ’ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μ’ έναν στόχο: να ικανοποιήσουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του σερραϊκού μπάσκετ, να δώσουμε τη δυνατότητα στους Σερραίους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το θέαμα 38 αγώνων και να προαγάγουμε τον αθλητισμό. Φέτος, στην προσπάθεια αυτή, είναι και όμοροι Δήμοι του Νομού μας, όπως οι Δήμοι Ηράκλειας, Βισαλτίας και Σιντικής, που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή. Το Τουρνουά, θα λάβει χώρα σε πέντε γήπεδα του Νομού και η είσοδος για τον κόσμο θα είναι δωρεάν».

Απ’ την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε στα σερραϊκά ΜΜΕ τα εξής: «Καλωσορίζουμε το Τουρνουά στην πόλη και το Νομό μας. Πρόκειται για μια γιορτή του μπάσκετ και του αθλητισμού, που είναι ενταγμένη στο γιορτινό κλίμα όλων αυτών των ημερών. Είναι ένα Τουρνουά στο οποίο θα λάβουν μέρος 15 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. 15 αποστολές θα κατακλύσουν την πόλη μας και τους γειτονικούς Δήμους αυτές τις μέρες και θα δώσουν ένα μήνυμα όχι μόνο αθλητικό, αλλά κυρίως κοινωνικό. Το Τουρνουά αυτό, είναι ενταγμένο σε μια εορταστική αλλά και κοινωνική διάσταση, διότι είναι δωρεάν, ενώ θα μπορούν και εθελοντικά ο κόσμος και οι θεατές που θα έρθουν να φέρουν μαζί τους δικά τους παπούτσια, τα οποία θα δοθούν στη Μητρόπολη Σερρών, η οποία με τη σειρά της θα τα δώσει σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Είναι μια κοινωνική προσφορά. Το κυριότερο όμως, είναι ότι, σ’ αυτήν τη γιορτή, ο Δήμος Σερρών συμμετέχει με την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να δώσει το στίγμα ότι ο αθλητισμός είναι ένας μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας, τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε. Ο αθλητικός τουρισμός είναι απ’ τις αιχμές του δόρατος που έχουμε στις Σέρρες και αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσουμε όλοι: και οι φορείς και οι άνθρωποι του αθλητισμού γενικότερα. Ο Δήμος Σερρών θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού για πολλούς λόγους. Θέλω να ευχαριστήσω τους οργανωτές, τους συνδιοργανωτές και τις ομάδες του Πανσερραϊκού και της Α.Ε. Σερρών. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους συναδέλφους Δημάρχους, που βοηθούν όλη αυτήν τη συνδιοργάνωση: το Δήμαρχο Ηράκλειας, κ. Κουτσάκη, το Δήμαρχο Βισαλτίας, κ. Μασλαρινό, και το Δήμαρχο Σιντικής, κ. Δομουχτσίδη, διότι δείχνουν μ’ αυτόν τον τρόπο ότι οι συνέργειες είναι πάντοτε η συνταγή για πολλές επιτυχίες στον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής, τον κ. Χρυσανθίδη και τον κ. Μηλούση, καθώς και όλους αυτούς που προσπαθούν για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης, που, όπως και πέρυσι, όχι μόνο θα στεφθεί από επιτυχία, αλλά θα δώσει και στον κόσμο τα απαραίτητα μηνύματα».

Από το γραφείο τύπου