Από τον Δήμο Σερρών μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες,                                                           10 Ιουλίου 2023
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ.: Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1, Σέρρες
Ταχ.: Κωδ.: 62110
Πληροφορίες: Αν. Προϊστάμενη
Αναγνωστίδου Αικ.
Τηλ.: 23213.50175 697.899.7655
e-mail: anagnostidou@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών, λόγω καύσωνα, από την Τετάρτη 12-07-2023, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών ενημερώνει τους πολίτες ότι, θα είναι διαθέσιμες οι κλιματιζόμενες αίθουσες:

1) Της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου (οδός Βενιζέλου αρ.139) όλες τις ημέρες της εβδομάδας για όλους/ες από ώρα 7.00 το πρωί μέχρι και 22:00 το βράδυ.
2) Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ (οδός Εθν. Αντίστασης αρ. 34) από ώρα 7.00 π.μ. μέχρι και 15.00 μ.μ.
3) Η αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Σερρών, Πάρκο Fosses, (οδός Αγίας Σοφίας) από 7.00 π.μ. μέχρι 15.00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή)
4) Ο χώρος του φουαγιέ του Κινηματοθέατρου “Αστέρια” ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (οδός Περιστέρη Κωστοπούλου) καθημερινά από 7.00 π.μ. μέχρι 15.00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και
5) οι αίθουσες των Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Οι δημότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ημέρες του καύσωνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:
1. Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
2. Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
3. Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
4. Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
.