Την έναρξη της 14ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου κήρυξε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης

                                                                                                              Σέρρες 19 Μαΐου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την έναρξη της 14ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου
κήρυξε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης
18-27 Mαίου 2018 στο δημοτικό θέατρο “ΑΣΤΕΡΙΑ”
Επίσημη καλεσμένη η γνωστή ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα
Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
“Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε”

Την έναρξη της 14ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου κήρυξε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Παρασκευή 18 Μαίου 2018 στο ασφυκτικά γεμάτο δημοτικό θέατρο “ΑΣΤΕΡΙΑ”.
Ο κ. Αγγελίδης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:
“ Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου είναι μια γιορτή του θεάτρου και της νεολαίας. Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε,αξίζει να διαθέσουμε χρήματα για τον πολιτισμό και να σταθούμε δίπλα στους νέους, ακούγοντάς τους, σε όσα έχουν να μας πούν μέσα από τα θεατρικά έργα που διάλεξαν.
Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε.
Στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου και τον διεθνή της χαρακτήρα.”
Ο Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρη Τσαλίκογλου, την καλλιτεχνική διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου, τους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ και όλους τους συμμετέχοντες που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της Πανεπιστημιάδας Θεάτρου.
Πριν την επίσημη έναρξη της Πανεπιστημιάδας στον πεζόδρομο του θεάτρου, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και οι σχολές χορού της ΚΕΔΗΣ παρουσίασαν μια όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση , καλοσωρίζοντας την Πανεπιστημιάδα.
Το Κινματογραφικό Εργαστήρι του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών παρουσίασε τανία και δρώμενο όπου συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου αλλά και προσφυγόπουλα που μένουν στο camp Σερρών.
Η πρώτη μέρα της Πανεπιστημιάδας ολοκληρώθηκε με το θεατρικό έργο των φοιτητών Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου PLOVDIV Βουλγαρίας.
Στην έναρξη της Πανεπιστημιάδας καλεσμένη του ΔΗΠΕΘΕ ήταν η γνωστή , σπουδαία ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Κύπρου Γιάννης Καρούσος και συνεργάτες του, επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Σερρών.

Από το γραφείο τύπου