ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                ΣΕΡΡΕΣ, 26-6-2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών φιλοξενεί την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Εφήβων για την προετοιμασία της ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18 που θα διεξαχθεί στον Βόλο από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ήδη στην φιλόξενη πόλη των Σερρών και προπονείται από χθες Τρίτη (25/6) στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, όπου και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της στις Σέρρες στις 6 Ιουλίου 2019.
Παράλληλα, στις Σέρρες, θα διεξαχθεί και ένα μίνι Διεθνές Τουρνουά με την συμμετοχή της εθνικής ομάδας εφήβων, το αντίστοιχο συγκρότημα της Βουλγαρίας και της Μικτής Σερρών.
Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2019, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών, Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, τον Νομικό Σύμβουλο της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Κόνιαρη και τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Προεστό.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, τόνισε: «Να καλωσορίσουμε την εθνική ομάδα μπάσκετ εφήβων, η οποία τιμά για δεύτερη φορά την πόλη μας, για την προετοιμασία της ομάδας και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα συμβαίνει κάθε χρόνο στις Σέρρες». Κλείνοντας επεσήμανε: «Κλείνω έναν πολύ όμορφο κύκλο στον Δήμο Σερρών, όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, μετά το final4, ένα ακόμα σημαντικό γεγονός να προετοιμάζεται η εθνική ομάδα μπάσκετ εφήβων στην πόλη μας»
Ο Νομικός Σύμβουλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Κόνιαρης, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών για την φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση. «Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο εγώ προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που βρίσκει εδώ στην περιοχή των Σερρών ένα φιλόξενο αλλά και άρτια οργανωμένο κέντρο για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων αλλά και για την διεξαγωγή επίσημων διοργανώσεων.»
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Προεστός, τόνισε την καλή συνεργασία με την σημερινή διοίκηση του Δήμου Σερρών και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί και με την νέα Δημοτική Αρχή. «Η πόλη των Σερρών από πολλά χρόνια πριν, καλλιεργούσε το μπάσκετ, και είχε και διακρίσεις, όταν ομάδα των Σερρών έπαιζε στην Ά Εθνική. Έτσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια μαζί με αυτούς τους ανθρώπους που θέλαμε και πάλι να μπει το μπάσκετ στις Σέρρες. Το ξεκινήσαμε με κάποιος παλιούς παίκτες και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον ΟΠΑΚΠΑ και τον Δήμο Σερρών. Ελπίζουμε και με την νέα δημοτική αρχή να συνεχίσουμε αυτή την πολύ καλή συνεργασία.»