Πιο αυστηρά πρόστιμα για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

Σε νέες τιμές χρέωσης και επιβολής προστίμου για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων προχωρά ο Δήμος Σερρών με στόχο την αύξηση της συμμόρφωσης των δημοτών στις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου αποφάσισε τη δραστική αύξηση των τιμών για όλα οικόπεδα προς καθαρισμό.

«Οι νέες τιμές χρέωσης και επιβολής προστίμου που επιβάλλονται στους υπόχρεους για τον αυτεπάγγελτο καθαρισμό από τα συνεργεία του Δήμου έχει χαρακτήρα αποτρεπτικό και όχι εισπρακτικό.

Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους ιδιοκτήτες, ώστε να προχωρούν εγκαίρως στον καθαρισμό από την επικίνδυνη αυτοφυή βλάστηση των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων τους, που αποτελούν εστίες μόλυνσης και κινδύνου πυρκαγιάς. Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις που απευθύνουμε προς τους ιδιώτες, λίγοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους βάσει των σχετικών νόμων και διατάξεων καθώς και στην ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σερρών, η όλη διαδικασία καθαρισμού του οικοπέδων αυτών επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, που δίνουν καθημερινά αγώνα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο. «Προσβλέπουμε στη μεγαλύτερη συνεργασία των δημοτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, ώστε να κρατήσουμε τον Δήμο καθαρό και ασφαλή για όλους», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.