Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών για τη νέα σχολική χρονιά

«Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Σερρών υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο. Στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους γονείς, εύχομαι με υπομονή και επιμονή να συνεχίσετε να καθοδηγείτε και να στηρίζετε τα παιδιά μας στο όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι της κατάκτησης της γνώσης και της δημιουργίας.

Αυτή η σχολική χρονιά αρχίζει μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με νέα δεδομένα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Το πρώτο μέλημα όλων πρέπει να αποτελεί η διασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος και η προστασία της σχολικής κοινότητας. Όλοι μαζί πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούμε τα μέτρα σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και υποδείξεις των επιστημόνων και των αρμόδιων υπουργείων.

Η άρτια λειτουργία των σχολικών μονάδων και η ασφάλεια και προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στα σχολεία αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Οι υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάστηκαν συντονισμένα όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις επιπλέον ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού τόσο σε ό,τι αφορά τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όσο και τον εφοδιασμό με μάσκες, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας. Έτσι, ο Δήμος Σερρών πέραν των μασκών που η κυβέρνηση διανέμει μέσω της ΚΕΔΕ προχώρησε στην προμήθεια με ίδια μέσα και στη δωρεάν διανομή επιπλέον μασκών σε μαθητές και καθηγητές των σχολείων του Δήμου.

Στον στόχο για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας είμαστε όλοι σύμμαχοι!

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε όλους!»