1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Παρουσίαση του προγράμματος του...

Παρουσίαση του προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για την σεζόν 2017-2018

   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1, Σέρρες
Τηλ: 2321350171
  Σέρρες, 11/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για την σεζόν 2017-2018

 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Δημήτρη Τσαλίκογλου την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για την σεζόν 2017-2018.

 Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Με μια αξιόλογη 33 ετών πορεία, καταξιώθηκε στην πόλη των Σερρών και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το θεσμό και να τον κάνει δικό της.

Το θέατρο, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι έννοιες μέσω των οποίων οι Σερραίοι πολίτες  εκφράζονται είτε ως θεατές, είτε ως πρωταγωνιστές. Με σεβασμό στην ιστορία και στο παρελθόν του θεσμού και με γνώμονα την επιθυμία μας να αναδείξουμε και να αναβαθμίσουμε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ενόψει και της νέας θεατρικής περιόδου , επιχειρούμε μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων να παρακινήσουμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Στο δικό μας θέατρο.  

   Ως Δήμαρχος Σερραίων, ως λάτρης του Πολιτισμού αλλά, κυρίως, ως πολίτης αυτού του τόπου, σάς προσκαλώ να επιλέξετε (και φέτος) το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κόντρα στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια της εποχής. Οι παραστάσεις με τις δικές του παραγωγές αλλά και τους φιλοξενούμενους θιάσους , αναμφίβολα θα κάνουν ενδιαφέροντα τα βράδια που θα θελήσετε να ψυχαγωγηθείτε στις αίθουσες των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ». Καλό χειμώνα, καλή και επιτυχημένη θεατρική περίοδο.’

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα λέγοντας τα εξής:

“Είναι μεγάλη η χαρά, η τιμή και συνάμα η ευθύνη που αισθάνομαι ενόψει της νέας θεατρικής περιόδου. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών (ΔΗΠΕΘΕ) μαζί με όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μου εργαστήκαμε μεθοδικά για τη νέα θεατρική περίοδο. Ειδικά στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να στηρίζουμε το θεσμό σε πολλά επίπεδα. Οραματιζόμαστε ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και παράλληλα ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό. Ένα θέατρο που βρίσκεται εκεί που γεννιούνται οι καλές και θετικές σκέψεις, που διεκδικεί τη θέση του στα σύγχρονα καλλιτεχνικά γεγονότα της εποχής του και, συγχρόνως, εκπροσωπεί το γενέθλιο τόπο του.  Η συστηματική δουλειά που γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών είναι το εχέγγυο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Στόχος μας είναι, πέρα από τις σπουδαίες συνεργασίες και τις μεγάλες παραγωγές, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε το «Θέατρό μας» να στηρίξει πραγματικά το ντόπιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό δυναμικό. Φέτος, εύχομαι και ελπίζω να βρεθούμε ΟΛΟΙ «ανάμεσα στ’Αστέρια».”

 Ακολουθεί το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ για τη σεζόν 2017-2018.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από το γραφείο τύπου

Attachments