Δωρεά δύο ΜΕΘ COVID και εξοπλισμού εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Σερρών αντί της «Πολιτείας των Ευχών»

Στη μεγαλύτερη και πολυτιμότερη ευχή, την Ευχή της Ζωής αφιερώνει τη φετινή χριστουγεννιάτικη «Πολιτεία των Ευχών» ο Δήμος Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε εφέτος, αντί άλλων δράσεων, τα χρήματα για την «Πολιτεία των Ευχών» να διατεθούν για τη δημιουργία δύο πλήρων κλινών ΜΕΘ COVID(κρεβάτι, αναπνευστήρας, monitor) στο Νοσοκομείο Σερρών και την επιπλέον αγορά τριών μόνιτορ εντατικής θεραπείας, ενός κρεβατιού για ΜΕΘ καθώς και 1.000 προστατευτικών στολών για τους ήρωες και πολεμιστές της πρώτης γραμμής της μάχης κατά του κορωνοϊού, όπως ακριβώς ζητήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαο Φαρμάκη.

«Φέτος την «Πολιτεία των Ευχών» θα τη βιώσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο.

Είχαμε σχεδιάσει για αυτή τη χρονιά να ζήσουμε την πιο ΦΩΤΕΙΝΗ και ΖΕΣΤΗ «Πολιτεία των Ευχών» όλων των εποχών. Αυτό το φως και τη ζεστασιά πλέον θα τη δώσουμε εκεί που οι συμπολίτες μας τη χρειάζονται περισσότερο σήμερα.

Η «Πολιτεία των Ευχών» φέτος δεν είναι μόνο ευχές αλλά είναι πράξεις και δράσεις με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα κυρίως για την ενίσχυση της πρώτης γραμμής της μάχης που δίνεται αυτόν τον καιρό στο Νοσοκομείο Σερρών σε έναν πρωτόγνωρο υγειονομικό πόλεμο.

Έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας να συμμετέχουμε έμπρακτα σε αυτή τη μάχη, από την οποία είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε νικητές», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ και εντεταλμένης συμβούλου Εθελοντισμού και Νεολαίας Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες με στόχο οι διαδικασίες για τη δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον, ο Δήμος Σερρών θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μία ακόμη σειρά δράσεων για τη στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

«Η δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών δεν σημαίνει ότι η πόλη θα μείνει χωρίς φως και χρώμα. Ο πλούσιος και όμορφος στολισμός και φωτισμός που χαρήκαμε πέρσι θα υπάρξει και τώρα, πρωταρχικός μας στόχος, όμως, εφέτος είναι να φωτίσουμε τις καρδιές των ανθρώπων.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας θα ανάψει και πάλι, όπως καίει μέσα μας και η λαχτάρα να βιώσουμε πιο αισιόδοξα τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν ψηφιακά για να τις απολαύσουμε με ασφάλεια από το σπίτι μας.

Ο Δήμος Σερρών θα κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων και το εορταστικό κλίμα σε όλη την πόλη και τα χωριά στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας», τόνισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η κυρία Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη σημείωσε ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε επέβαλαν την αναπροσαρμογή του σχεδιασμού της Κ.Ε.ΔΗ.Σ για την Πολιτεία των Ευχών. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Κ.Ε.ΔΗ.Σ που θα βοηθήσουμε να γίνει πραγματικότητα η Ευχή Ζωής της φετινής Πολιτείας των Ευχών», κατέληξε.