Ο Ύμνος των Σερρών στη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στις 29 Ιουνίου

Με τον πιο λαμπρό τρόπο θα γιορτάσει ο Δήμος Σερρών την 108η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών αφήνοντας το δικό του στίγμα στον εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή διπλή επέτειο θα κορυφωθούν στις 29 Ιουνίου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με μία μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο Πάρκο Ηρώων.

Για τη μεγάλη εορταστική συναυλία παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.

«Τις ημέρες αυτές είναι σε εξέλιξη οι σημαντικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος μας για τα Ελευθέρια 2021. Τα φετινά Ελευθέρια συνδυάζονται με την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, για τον λόγο αυτό και θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Οι εκδηλώσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν με την επετειακή συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στο πάρκο Ηρώων των Σερρών.

Στον συγκεκριμένο χώρο αυτές τις ημέρες τελούνται εργασίες, ώστε το πάρκο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ.Κατιρτζόγλου.

«Η εκδήλωση, την οποία θα μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν οι Σερραίοι μετά από απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, θα μας δώσει την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με αυτό τον χώρο, ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος.

Επίσης τη συναυλία θα παρακολουθήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου», τόνισε ο κ.Κατιρτζόγλου επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη τόνισε:

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι λόγω της παρουσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η προσέλευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20.00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

Για την είσοδο στον συναυλιακό χώρο πρέπει όσοι προσέλθουν να επιδεικνύουν την πρόσκληση και είτε το αρνητικό Self Test της ίδιας ημέρας είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού», τόνισε η κυρία Παλάζη.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο “Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών”, που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια.

Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή.

«Ξεχωριστή στιγμή του έργου “Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών” αποτελεί ο “Ύμνος των Σερρών”, σε στίχους του συνθέτη, στην εκτέλεση του οποίου συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Ο ύμνος θα ακουστεί για πρώτη φορά από τα παιδιά του Μουσικού, ένα σχολείο το οποίο και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του», ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο.

Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.

Το κείμενο “Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο” έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα.

Η ορχήστρα στελεχώνεται από λαμπρούς δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής: Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Στέργιος Γαργάλας (βιολί), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο). Στο πιάνο ο συνθέτης.

Ο κ. Κατιρτζόγλου αναφέρθηκε στη διαδικασία της δωρεάν διάθεσης των προσκλήσεων:

«Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στα γραφεία της ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34, τηλ. 2321068900 και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σερρών τηλ. 2321350112, ενώ ειδικό stand θα στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο των Σερρών, προκειμένου να διατίθενται προσκλήσεις για τη συναυλία τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της αγοράς.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη μεγάλη αυτή συναυλία θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα serres2021.gr και tickets2021.serres.gr όπου και θα συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και τον Α.Μ.Κ.Α. τους. Στη συνέχεια θα μεταβούν σε ένα από τα τρία σημεία διάθεσης, προκειμένου να παραλάβουν την πρόσκλησή τους δηλώνοντας τον Α.Μ.Κ.Α.»

Στη συναυλία θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις προσελεύσεις στους χώρους θεαμάτων και ακροαμάτων.

Η είσοδος των προσκεκλημένων στον χώρο της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ώστε η προσέλευση να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη.

Όλοι οι εισερχόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να επιδεικνύουν στην είσοδο το αρνητικό Self Test είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού.

Για τη διευκόλυνση των προσκεκλημένων θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πάρκινγκ στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ερμηνεύουν:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Διαβάζει: ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΓΟΥΤΗΣ

Μουσικοί:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, Πιάνο
ΤΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, Ακορντεόν
ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κλαρίνο
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ, Βιολί
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, Τύμπανα
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ, Μπουζούκι
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΥΠΗΣ, Κρουστά
ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, Μπάσο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, Τσέλο

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΕΠΑΣ
EΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: PROSPERO – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ www.prospero.com.gr