Ο Δήμος Σερρών τιμά τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 θα τελέσει ο Δήμος Σερρών τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 πμ με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγος. Το χρονικό των γεγονότων της εισβολής στην Κύπρο θα εκφωνήσει ο Εκπαιδευτικός του 20ου Δημοτικού Σχολείου και Έφ. Λγός ΠΖ – Συντονιστής Εκπαίδευσης του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών(ΣΕΑΝ) κ.Σαράντης Τρεβλόπουλος.

Στη συνέχεια στις 11.00 πμ θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφανιών στον Ανδριάντα Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη στην Πλατεία Πεσόντων και αγνοουμένων αγωνιστών Κύπρου

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10.00 π.μ.     Επιμνημόσυνη δέηση για του πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Σερρών. Θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος. Εκφώνηση του χρονικού των γεγονότων της εισβολής στην Κύπρο από τον Εκπαιδευτικό του 20ου Δημοτικού και Εφ. Λγο ΠΖ – Συντονιστή Εκπαίδευσης ΣΕΑΝ Σερρών κ. Σαράντη Τρεβλόπουλο.

11.00 π.μ.   Μετάβαση στον Ανδριάντα Αντισμήναρχου Συμεωνίδη,  Πλατεία πεσόντων και αγνοουμένων αγωνιστών Κύπρου 1974

  • Έναρξη Τελετής
  • Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Συνταγματάρχη – Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Πρόεδρο της ‘Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κυπρίων Σερρών, Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Σερρών, τους εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων και τον εκπρόσωπο των Σερραίων Θεσσαλονίκης.

  • Σιγή ενός λεπτού.
  • Εθνικός Ύμνος.
  • Τέλος τελετής.