Ο Δήμος Σερρών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου για την Επέτειο της Απελευθέρωσης

«Η αντίστροφη μέτρηση για τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών έχει ξεκινήσει.

Εδώ, στην πόλη των Σερρών που στις 29 Ιουνίου 1913 απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό μετά από 530 χρόνια σκλαβιάς θα χτυπάει δυνατά η καρδιά του ελληνισμού, που γιορτάζει εφέτος τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821».

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, τις επόμενες ημέρες οι Σέρρες θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς υποδέχονται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

«Η παρουσία της Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους και του πρώτου Έλληνα και μάλιστα Μακεδόνα Αντιπροέδρου της Κομισιόν στις εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών το διάστημα από 26 έως 29 Ιουνίου 2021 αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας.

Η παρουσία τους είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική.

Είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του Δήμου μας στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Για αυτό τον λόγο, εξάλλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες και θα τους απονεμηθούν οι ανώτερες τιμητικές διακρίσεις του Δήμου Σερρών στη διάρκεια των πανηγυρικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών στις 26 Ιουνίου και 28 Ιουνίου αντίστοιχα.

Ο κ.Χρυσάφης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Σερραίου ήρωα Εμμανουήλ Παπά αλλά και στο σύνολο των δράσεων του Δήμου Σερρών για την ανάδειξη της προσφοράς του ανθρώπου που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 27 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας κάτω από τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά θα πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας, όπου έδρασε ο Σερραίος αρχιστράτηγος των Ελληνικών Επαναστατικών Δυνάμεων.

«Μαζί με τη Δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά έχουμε κοινό στόχο:

Να αναδείξουμε από κοινού και να υπενθυμίσουμε στις επερχόμενες γενεές, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του Εμμανουήλ Παπά για την Πατρίδα.

Να αποκαταστήσουμε τον Εμμανουήλ Παπά στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων του 1821», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο θα κορυφωθούν στις 29 Ιουνίου με τη μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – Μνήμη Σερρών» στο Πάρκο Ηρώων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Σε ένα χώρο γεμάτο συμβολισμούς θα τιμήσουμε την Απελευθέρωση της πόλης μας με μία μοναδική, αξέχαστη συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στις Σέρρες και την πορεία της μέσα στον χρόνο.

Εκεί, στο Πάρκο Ηρώων για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ο Ύμνος των Σερρών σε στίχους του Γιώργου Ανδρέου από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Καταλήγοντας ο κ.Χρυσάφης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειο Κατιρτζόγλου και όλα τα μέλη της Επιτροπής για την καθοριστική συμβολή τους στην προσπάθεια του Δήμου Σερρών να αφήσει έντονο το στίγμα του στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών της Επανάστασης του 1821.

 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων στο συνημμένο αρχείο