Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ «GRECKA PANORAMA 2016» ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ «GRECKA PANORAMA 2016»
ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Το δικό του «παρών» στην 2η τουριστική έκθεση «GRECKA PANORMA»-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ που πραγματοποιήθηκε στο εθνικό στάδιο (National Stadium PGE NARODOWY) της Βαρσοβίας, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, έδωσε ο Δήμος Σερρών.

Ειδικότερα, οι Σέρρες και ο Δήμος (τον οποίο εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης) παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου επίσης συμμετείχαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Στην έκθεση της πολωνικής πρωτεύουσας συμμετείχαν 120 εκθέτες (Περιφέρειες, Δήμοι, tour operators, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις), ενώ η προσέλευση επισκεπτών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι οι Πολωνοί τουρίστες προτιμούν όλο και περισσότερο την Ελλάδα για τις διακοπές τους, καθώς από τους 254.682 Πολωνούς που επισκέφτηκαν την χώρα το 2012, ξεπέρασαν τις 704.000 το 2015. Σπουδαία αναμένεται η αύξηση του αριθμού τους και τα επόμενα χρόνια.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης «ο Δήμος μας και γενικά η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διαθέτουν πλούσιο τουριστικό προϊόν, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια και βρίσκονται σε ανάπτυξη πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού».

Τέλος, επισημαίνεται ότι  πάνω από 40 εταιρείες από την Ελλάδα και παραγωγοί ελληνικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της, συμμετείχαν στο Greek Food Show, προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία με τον καλύτερο τρόπο, παράλληλα με την επίδειξη μαγειρικής, εκλεκτών ελληνικών κρασιών και παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων.