Με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση για τις «Φωτεινές Μέρες» του Δήμου Σερρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το βράδυ της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου, η κεντρική εκδήλωση για τις «Φωτεινές Μέρες».

Ο θεσμός του Δήμου Σερρών για τα άτομα με αναπηρία, γνώρισε χθες βράδυ την κορύφωσή του στην κεντρική σκηνή των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ». Μέσα σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, και υπό τον ήχο του σαξοφώνου του κ. Χρήστου Μπούσδρου, παρουσιάστηκαν στο κοινό οι σχολικές μονάδες και οι δράσεις των Συλλόγων ΑΜΕΑ.

Αμέσως μετά, δόθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, με θέμα «Ο Αγώνας Ζωής των Οικογενειών ΑΜΕΑ». Ομιλήτρια, ήταν η κα Ροδόπη Νικολάρα, παιδοψυχίατρος και Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη χθεσινή εκδήλωση, που αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών – Ατόμων με Αναπηρία Ν. Σερρών και του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, το «παρών» έδωσαν (μεταξύ άλλων): ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Καριπίδης (ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας), η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη, ο Αντιπρόεδρος, Νεκτάριος Κανακάρης, και η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων», Αριάδνη Παπαφωτίου.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησαν οι βραβεύσεις, τόσο για τον ομοσπονδιακό προπονητή της άρσης βαρών, Δημήτριο Ιωαννίδη, όσο και για τον παγκόσμιο πρωταθλητή της άρσης βαρών σε πάγκο, Απόστολο Βαγενά, καθώς και τους υπόλοιπους αθλητές ΑμεΑ που διακρίθηκαν.

Τέλος, αναφορικά με την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε στα σερραϊκά ΜΜΕ τα εξής: «Φέτος, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα των “Φωτεινών Ημερών”, με πολλές εκδηλώσεις. Από μια ημέρα, έγιναν δώδεκα μέρες αγάπης και προσφοράς για τα άτομα αυτά, στα οποία ο Δήμος Σερρών προσφέρει αυτά που τους αξίζουν. Σήμερα, τιμώντας ουσιαστικά την Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Δήμος, στα πλαίσια αυτών των “Φωτεινών Ημερών”, διοργανώνει τη σημερινή βραδιά. Πρέπει να σας πω ότι, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά τα άτομα αυτά με ειδικές ανάγκες. Σήμερα, θα ανακοινώσουμε μια απ’ τις δράσεις μας, που αφορά την κάλυψη του συνόλου του κόστους της εργοθεραπείας για τα άτομα αυτά. Είναι μια κοινωνική προσφορά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, την οποία την οφείλουμε σ’ αυτά τα άτομα, που είναι ισότιμα με μας, και θέλουν αγάπη, διότι εκπέμπουν αγάπη. Γι’ αυτό, μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Είναι στους σχεδιασμούς μας η ολοκλήρωση του Μητρώου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ούτως ώστε να τους δώσουμε πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ανάλογα με την κατηγορία του καθενός. Οφείλουμε ως Δήμος να σταθούμε στο πλευρό αυτών των παιδιών».

Απ’ την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, δήλωσε τα εξής: «Οι “Φωτεινές Μέρες” ξεκινούν ουσιαστικά όταν θα τελειώσει αυτό το δεκαήμερο εορταστικό πρόγραμμα, διότι τότε ανοίγουν ουσιαστικά οι “Φωτεινές Μέρες” της αγάπης, της κατανόησης και της αλληλεπίδρασης, ώστε να γίνουμε όλοι αλληλέγγυοι στην κοινή προσπάθεια για εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Όλοι εμείς εδώ, στηρίζουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, ώστε οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας να βρουν την αντίστοιχη ανταπόκριση και απ’ την Πολιτεία».

Από το γραφείο τύπου