Δήμος Σερρών: Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με λαμπρότητα τιμήθηκε στο Δήμο Σερρών η Μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που αναγνωρίστηκε επισήμως το 1994 με νόμο απ’ τη Βουλή και έκτοτε τιμάται ως Ημέρα Μνήμης.

Το πρωί της Κυριακής, 24 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Ποντίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Απόστολος Μπάτης, φιλόλογος του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Σερρών, εκφώνησε ομιλία, στην οποία ανέφερε (μεταξύ άλλων) ότι η καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας είναι η υψηλότερη ηθικά και πολιτιστικά στιγμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις μέρες μας.

Ακολούθησε η μετάβαση των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας και η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου, Επισκόπου Σμύρνης.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια κατέθεσαν: ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Χρήστος Σγουρομάλλης, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Δημήτρης Μικρός, και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών ο Αντιπύραρχος, Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, στις εορταστικές εκδηλώσεις, το «παρών» έδωσε και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, και απ’ τη Δημοτική Αρχή Σερρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Κώστας Δινάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη.

Από το γραφείο τύπου