Δήμος Σερρών: Επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στο νέο Κολυμβητήριο και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το υπό ανέγερση νέο κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας της πόλης των Σερρών, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής, 24 Μαΐου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Κυβέρνησης, Κώστας Καραμανλής.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.450.000 ευρώ, στη χρηματοδότηση του οποίου καθοριστική ήταν η συμβολή του κ. Καραμανλή.

Οι επανειλημμένες συναντήσεις του Σερραίου Υπουργού με το Δήμαρχο Σερρών, καθώς και η άριστη συνεργασία του με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, άνοιξαν ουσιαστικά το δρόμο για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου.

Όπως είχε αναφέρει σχετικά και ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, που συνόδευσε το Σερραίο Υπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και τον ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα του έργου, σε λίγο καιρό θα έχουμε στις Σέρρες το πρώτο βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο Κολυμβητήριο της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής μετέβη στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, «την καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Σερρών. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου, Γιώργος Ματθαίου, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Διοίκησης της Α.Ε.

Τόσο ο Αλέξανδρος Χρυσάφης όσο και ο κ. Ματθαίου, ενημέρωσαν τον Υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν το Αυτοκινητοδρόμιο. Παράλληλα, του παρουσίασαν τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου, μιας πίστας μοναδικής στο είδος της.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής, το ενδιαφέρον του οποίου είναι συνεχές για το Αυτοκινητοδρόμιο, δεσμεύτηκε να το στηρίξει, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές απ’ όλα τα Βαλκάνια, αναδεικνύοντας το Νομό Σερρών και συμβάλλοντας σημαντικά στη στήριξη της τοπικής μας οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έζησε τη μοναδική εμπειρία της βόλτας στο Αυτοκινητοδρόμιο σε υψηλές ταχύτητες, ως συνοδηγός σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Τέλος, η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην πίστα, ολοκληρώθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, με τη Διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου να του παραδίδει αναμνηστικά δώρα για εκείνον και την οικογένειά του.

Να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο Κολυμβητήριο και το Αυτοκινητοδρόμιο, το «παρών» έδωσαν (μεταξύ άλλων): ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Σπύρος Μισιρλής, ο Αντιδήμαρχος Έργων-Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας-Παλλαϊκής Άμυνας και Πολεοδομίας, Γιώργος Νυχτοπάτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Πρασίνου, Γιάννης Τουρτούρας, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Παπαβασιλείου.

Από το γραφείο τύπου