Δήμος Σερρών: Συσκευές για παρακολούθηση βάρους

Στη διάθεση συσκευών για την παρακολούθηση βάρους σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος και σε χρονίως πάσχοντες προχωρά η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της υγείας των δημοτών, αλλά και προαγωγής της υγιεινής διατροφής θα διαθέσει 20 ζυγαριές από το Κοινωνικό Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, το κάλεσμα απευθύνεται σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες, που έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος και σε χρονίως πάσχοντες που χρήζουν τη συνεχή παρακολούθηση του βάρους τους.

Πώς λειτουργούν οι ζυγαριές

Οι ζυγαριές συνδέονται στην υπηρεσία «Μέτρησης Βάρους» στο σύστημα του Δήμου Σερρών. Οι εγγεγραμμένοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν αντίστοιχα και έναν ηλεκτρονικό φάκελο.

Κάθε φορά που ένας εξυπηρετούμενος χρησιμοποιεί τη ζυγαριά τα αποτελέσματα των μετρήσεών του που φαίνονται στην οθόνη της συσκευής, αποστέλλονται ασύρματα και ενημερώνουν αυτόματα τον προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο του. Οι μετρήσεις του καταγράφονται και μπορούν να αξιοποιηθούν μεταγενέστερα από ιατρό ή διατροφολόγο. Οι ζυγαριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας σαν απλή ζυγαριά.

Η συσκευή μέτρησης βάρους δίνει τις εξής δυνατότητες μέτρησης:

  • Σωματικού βάρος,

  • Ποσοστού και ταξινόμησης σωματικού λίπους

  • Ποσοστού και ταξινόμησης σκελετικών μυών

  • ΔΜΣ – Δείκτη Μάζας Σώματος

  • Μεταβολισμού

  • Σωματικής ηλικίας

  • Επίπεδου σπλαχνικού λίπους και ταξινόμησής του

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα δικαιολογητικά στο τηλέφωνο 2321350571.