1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Δήμος Σερρών: Ολοκληρώθηκε η...

Δήμος Σερρών: Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την «Πολιτεία των Ευχών» (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Συνέντευξη Τύπου για την «Πολιτεία των Ευχών» παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης, 10 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη.

Η κεντρική σκηνή της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Δήμου Σερρών, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και στον άξονα της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα, θα «τρέξουν» δραστηριότητες τόσο στην Οδό Δορυλαίου, όσο και σε άλλες γειτονιές και περιοχές, που βρίσκονται κοντά στο κέντρο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σερρών: «Θέλουμε να έχουμε – και θα έχουμε – μια ζωντανή και φωτεινή πόλη. Ήδη, ολοκληρώνεται ο στολισμός και ο φωτισμός της πόλης μας. Αν και είχαμε στη διάθεσή μας περιορισμένο χρόνο και περιορισμένους πόρους, σε δυο βράδια, οι συμπολίτες μας θα δουν μια άλλη κατάσταση, όπως αρμόζει σ’ αυτήν την πόλη.

Στην Πλατεία Ελευθερίας, θα παρουσιάζουμε όλα τα δρώμενα, σ’ ένα γεμάτο 20ήμερο, όπου θα υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, ώστε να ζωντανέψει το κέντρο και οι γειτονιές και να έχουμε μια άλλη ψυχολογία στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις που έχουμε φέτος είναι γεμάτες, καθώς συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι απ’ όλες τις δραστηριότητες της πόλης. Θα έχουμε αρκετές εκδηλώσεις και στη Δορυλαίου, ενώ το καρουζέλ, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, και θα είναι ελεύθερο για μικρούς και μεγάλους, είναι μια ευγενική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας προς το Δήμο Σερρών – και την ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Εκτός απ’ τις δραστηριότητες που θα γίνονται σε Πλατεία Ελευθερίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Δορυλαίου, θα υπάρχουν και δράσεις που θα επεκτείνονται μέσα στις γειτονιές της πόλης, διότι, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σερρών, «θέλουμε να δώσουμε χρώμα, ζωή και ήχο παντού. Στο πλαίσιο του δυνατού, πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Την Παρασκευή, στις 13 του μηνός, θα έχουμε το ξεκίνημα αυτών των εκδηλώσεων, το άναμμα του δέντρου, με πολλές εκπλήξεις και ένα θέαμα που πιστεύουμε ότι θα είναι αντάξιο των Σερραίων και θα εναρμονίζεται με την ψυχολογία των ημερών, που είναι ανεβασμένη.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σ’ όλους τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια! Σ’ αυτούς βασίζεται όλο αυτό το εγχείρημα. Πάνω από 100 εθελοντές εμπλέκονται σ’ όλη αυτήν τη διαδικασία. Ο εθελοντισμός είναι κάτι που για το Δήμο Σερρών είναι στις πρώτες προτεραιότητες, διότι όλα γίνονται μέσα απ’ τη συμμετοχή ενεργών πολιτών-εθελοντών. Και, φυσικά, ένα “ευχαριστώ” τόσο στη Διοίκηση και τα στελέχη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., που έχει την οργάνωση της “Πολιτείας των Ευχών”, όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνεισφέρουν σ’ αυτήν τη δραστηριότητα».

Απ’ την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη, αναφέρθηκε στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και στην «Πολιτεία των Ευχών», λέγοντας τα εξής:

«42 δέντρα θα στολιστούν θεματικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης απ’ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας. Το απόγευμα της Παρασκευής, θα ξεκινήσουμε με την τελετή έναρξης, η οποία θα είναι πάρα πολύ πλούσια και υποσχόμαστε ότι θα έχει πάρα πολύ φως και πολλές εκπλήξεις.

Το χρονικό διάστημα απ’ τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα για την “Πολιτεία των Ευχών” Αυτό, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, διότι αποφασίσαμε πως, κάθε μέρα, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να υπάρχουν δράσεις, έτσι ώστε η επίσκεψη των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών, να έχει νόημα.

Στη φετινή “Πολιτεία των Ευχών”, όλες οι δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης θα είναι δωρεάν. Επομένως, οι συμπολίτες μας μπορούν να έρθουν, να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος με τα παιδιά τους σε διάφορα δρώμενα, χωρίς να ξοδέψουν τίποτα.

Στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα βρίσκονται τα ξύλινα σπιτάκια που, επίσης δωρεάν, θα φιλοξενήσουν σχολεία, Συλλόγους, Ενώσεις και συλλογικότητες».

Τέλος, αναφορικά με τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν την «Πολιτεία των Ευχών», η κα Παλάζη δήλωσε τα εξής:

«Σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τον – έτσι κι αλλιώς πολύ μικρό – προϋπολογισμό που είχαμε γι’ αυτές τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο να προσκαλέσουμε συγκροτήματα, έτσι ώστε και η σκηνή μας να είναι κάθε μέρα γεμάτη και να στηρίξουμε τους τοπικούς καλλιτέχνες. Αποφύγαμε να φέρουμε τα μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, διότι οι απαιτήσεις τους ήταν παράλογες. Έχω την αίσθηση ότι είναι κρίμα να ξοδεύονται χρήματα για μια βραδιά σ’ έναν καλλιτέχνη, αντί να χρησιμοποιήσουμε το μικρό προϋπολογισμό που είχαμε, ώστε να κάνουμε ουσιαστικότερα πράγματα».

Από το γραφείο τύπου

 

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις συνημμένες φωτογραφίες που ακολουθούν, περιλαμβάνεται ολόκληρο το πρόγραμμα της «Πολιτείας των Ευχών», το οποίο και μπορείτε να κατεβάσετε)