Δήμος Σερρών: Με επιτυχία παρουσιάστηκε η δράση «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΩ» στο ΚΑΑΜΕΑ Σερρών

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, ξεκίνησε τη Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, το δεκαήμερο «Φωτεινές Μέρες», του Δήμου Σερρών, που είναι αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρία.

Τα ΚΔΑΠ ΣΤΗΡΙΖΩ και ΕΝ ΕΡΓΩ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο ΚΑΑΜΕΑ Σερρών, συμμετέχοντας ενεργά σ’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια. Καλεσμένη, ήταν η συγγραφέας Λία Μπακλαβά απ’ τα Τρίκαλα, η οποία παρουσίασε τη δράση «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΩ».

Στήνοντας ένα βιωματικό εργαστήρι, η κα Μπακλαβά έδειξε στα μέλη των ΚΔΑΠ πώς να φτιάξουν με τα χέρια τους υπέροχες δημιουργίες ζαχαροπλαστικής. Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν από τώρα σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, ενώ διασκέδασαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους μουσικής.

Το εργαστήρι «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΩ», θα παρουσιαστεί αύριο στο Ειδικό Σχολείο Σερρών και την Παρασκευή στο Σύλλογο Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών, «Η Ηλιαχτίδα», που βρίσκεται στο Μητρούση.

Θα ακολουθήσουν 4 προβολές ταινιών στο ΚΡΟΝΙΟ για όλα τα σχολεία, που θα αφορούν τη διαφορετικότητα, η οποία δεν πρέπει να είναι ξένη και αλλότρια προς όλους μας, διότι είναι κομμάτι της ζωής μας.

Τέλος, στις 2 Δεκεμβρίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί στα «ΑΣΤΕΡΙΑ» η κεντρική εκδήλωση για τις «Φωτεινές Μέρες»: όλοι οι Σύλλογοι, θα παρουσιάσουν τις δράσεις όλης της χρονιάς υπό τον ήχο του σαξοφώνου του κ. Χρήστου Μπούσδρου, ενώ θα βραβευτούν τα άτομα ΑμεΑ που έχουν διακριθεί σε αθλητικούς αγώνες.

Από το γραφείο τύπου