Δήμος Σερρών: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τα δωρεάν τεστ μνήμης στο «Σπίτι της Γυναίκας»

Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, οι διεργασίες για τα δωρεάν τεστ μνήμης που θα ακολουθήσουν στο «Σπίτι της Γυναίκας», το οποίο φιλοξενείται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών.

Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ψυχίατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Ελένη Σκέμπερη, και αφορά τις γυναίκες-μέλη του Συλλόγου.

Η διαδικασία αυτή, ξεκίνησε με μια προβολή με διαφάνειες και μια συζήτηση με την κα Σκέμπερη, προκειμένου να διερευνηθούν οι ανάγκες των μελών του Συλλόγου, ώστε, έπειτα από δυο εβδομάδες (14 Δεκεμβρίου) να γιορταστούν τα 20 χρόνια απ’ την ίδρυση του «Σπιτιού της Γυναίκας», κατόπιν συμφωνίας που είχε γίνει με το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Επόμενη ημερομηνία στα δωρεάν τεστ μνήμης, θα είναι η Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα, παρουσία των γυναικών του Συλλόγου, θα καθοριστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα με την αρμόδια ψυχίατρο.

Όσες γυναίκες επιθυμούν να συμμετάσχουν στα δωρεάν τεστ μνήμης, πρέπει προηγουμένως να κλείσουν ραντεβού με τη γιατρό, ενώ η δράση αφορά μόνο τα μέλη του «Σπιτιού της Γυναίκας».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Σωτηρία Πάνου, πρόθεση του Δήμου Σερρών είναι να απευθυνθεί μέσω της δικτύωσης και σε άλλους φορείς για τα δωρεάν τεστ μνήμης.

Από το γραφείο τύπου