Δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών σχετικά με την εισφορά σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Σέρρες, 26/07/2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 
Γραφείο Δημάρχου
Κ.Καραμανλή1,Σέρρες
τηλ. 2321350171                                                                                                                                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών σχετικά με την εισφορά σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, σχετικά με το θέμα της εισφοράς σε χρήμα  των πράξεων εφαρμογής.   
Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών είχε αποφασίσει τον Μάρτιο του 2017 να καταθέσει πρόταση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη για νομοθετική ρύθμιση των εισφορών σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε από τον Υπουργό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα για ορισμό νέας επιτροπής που θα αποφασίσει νέα τιμή για όλες τις πράξεις εφαρμογής και για τις παλιές και για τις καινούργιες.   
Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη Γιώργο στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, οι Βουλευτές Αραμπατζή Φωτεινή, Τζελέπης Μιχάλης, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών Φωτιάδης Στέφανος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κυρτάσογλου Δημήτρης. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο Υπουργός έδειξε θετική διάθεση και είπε ότι θα εξετάσει το θέμα.   
Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 ο Δήμαρχος Σερρών επισκέφτηκε τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κλαπατσέα προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάληξη του παραπάνω θέματος.  
Η κυρία Κλαπατσέα μεταφέροντας την άποψη του Υπουργείου στον Δήμαρχο είπε ότι η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών όπως κατατέθηκε στον Υπουργό για νομοθετική ρύθμιση των εισφορών σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, διότι έρχεται σε αντίθεση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας αλλά και την αρχή της χρηστής διοίκησης (π.χ. περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν ήδη καταβάλλει την βεβαιωθείσα εισφορά σε χρήμα έναντι των υπολοίπων).                                                                                         

 Από το γραφείο τύπου