ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ΣΕ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ

                                                                                                              Σέρρες, 07/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ΣΕ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ

Στην εκπομπή του ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Δύο ώρες μαζί» της 03/05/2019 η υποψήφια Δήμαρχος για το Δήμο Σερρών Αριάδνη Παπαφωτίου έκανε μεταξύ άλλων και την παρακάτω καταγγελία. «Κάτοικοι από το Σκούταρι και την Κάτω Καμήλα είπαν στην κάμερα ότι συντοπίτες τους που έχουν αξιώματα και άνθρωποι που “φωνάζουν” πηγαίνουν στη Δ.Ε.Υ.Α.Σ και τους μειώνουν τους λογαριασμούς του νερού , κάτι το οποίο έκαναν και σήμερα το πρωί, όπως είπε και ζήτησε από τη διοίκηση της Επιχείρησης να το επιβεβαιώσει και να απολογηθεί. Πρόσθεσε ότι κάτι “σάπιο” υπάρχει εκεί.»
Η κ. Παπαφωτίου ως παλιά έμπειρη δημοσιογράφος θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της και ως επαγγελματίας θα έπρεπε να διασταυρώσει τις πληροφορίες της πριν τις δημοσιοποιήσει.
Δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια αυτά τα οποία λέγονται. Αυτοί που τα διακινούν είτε συκοφαντούν συνειδητά, είτε έχουν παντελή άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

ΦΗΜΕΣ

Φήμες που κυκλοφορούν στην προεκλογική αγορά θέλουν τον εργολάβο ο οποίος κάνει τις μετρήσεις των υδρομέτρων στα χωριά του διευρυμένου Δήμου Σερρών να γράφει περισσότερα κυβικά από αυτά που δείχνει το υδρόμετρο γιατί, όπως θέλουν οι φήμες έτσι αυξάνει την αμοιβή του.

Για να διαλύσουμε τις φήμες υπογραμμίζουμε :
1ον Ο εργολάβος έχει μια σταθερή αμοιβή βάση της σύμβασής του, η οποία είναι ανεξάρτητη από την ένδειξη του υδρομέτρου.
2ον Το υδρόμετρο φωτογραφίζεται τη μέρα της μέτρησης και το φωτογραφικό υλικό αναρτάται στον υπολογιστή και ο καθείς μπορεί να το διαπιστώσει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Και στην περίπτωση της καταγγελίας και στην περίπτωση των υδρομέτρων που αναφέρθηκε παραπάνω έχουμε να κάνουμε με φήμες, με άλλα λόγια με ανυπόστατες πληροφορίες που διογκώνονται καθώς κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα.

Ας είναι λοιπόν οι Δημότες μας προσεκτικοί για να μην πέφτουν θύματα κάποιων που προεκλογικά θέλουν να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη για να αντλήσουν ψήφους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των λόγων τους και για την εικόνα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ