Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου

Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββα Ρίζο παρουσία του Αντιπροέδρου Γιάννη Δεσποτίδη και των μελών του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νέλλης Ευθυμίου και Χαράλαμπου Φώτογλου.

 Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης καλωσορίζοντας τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή τόνισε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του Γιώργου Ανδρέου ανοίγει μία νέα σελίδα για το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποδεχόμαστε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον Γιώργο Ανδρέου, έναν καταξιωμένο και ιδιαίτερα αγαπητό Σερραίο δημιουργό με μακρά και επιτυχημένη πορεία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Η μέχρι τώρα πορεία και η προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τη νέα σελίδα που ανοίγει για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Κοινό μας όραμα και στόχος είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και πανελλαδικά», τόνισε ο κ.Χρυσάφης  και πρόσθεσε:

Η επόμενη ημέρα για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών σηματοδοτεί αυτό το όραμα με στόχευση σε τέσσερις βασικούς άξονες:

-Εξωστρέφεια. Με συνέργειες, συνεργασίες και παραγωγές που θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα και θα δώσουν το δικό τους στίγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

– Δημιουργία νέων θεσμών. Με νέες καλλιτεχνικές δράσεις και ενίσχυση των υφιστάμενων σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών.

– Ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

– Άνοιγμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην περιφέρεια του νομού Σερρών. Με ενίσχυση των καλλιτεχνικών δράσεων σε επίπεδο πόλης και νομού.

Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη ημέρα για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Ανδρέου θα είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής, παραγωγική και δημιουργική».

Ο Δήμαρχος Σερρών ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ο Γιώργος Ανδρέου θα αναλάβει και καθήκοντα άμισθου συμβούλου σε θέματα πολιτισμού του Δήμου Σερρών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος δήλωσε: «Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, υποδεχόμαστε τον καταξιωμένο Σερραίο συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος αναλαμβάνει για τα επόμενα δύο χρόνια τα καθήκοντα της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Σε μια δύσκολη εποχή για τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ως Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και εκ μέρους του Δ.Σ., θέλουμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη και την στήριξη  μας  στο πρόσωπο του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή και στην θέση ευθύνης που αναλαμβάνει.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια αρμονική και γόνιμη συνεργασία, για τους από κοινού στόχους μας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που αξίζει και συνάδει με το κύρος και την μέχρι τώρα πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών .

Του ευχόμαστε από καρδιάς μία καλή και δημιουργική θητεία στα νέα του καθήκοντα».

Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον ίδιο η ανάληψη της διεύθυνσης του θεάτρου.

Όπως είπε, είναι ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς εκπληρώνει την υπόσχεση που έδωσε προς τον πατέρα του, τον αείμνηστο Δήμαρχο Σερρών Ανδρέα Ανδρέου να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην πρόοδο των Σερρών.

«Είμαι πανευτυχής που βρίσκομαι στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, η οποία με τιμά ιδιαίτερα.

Οι Σέρρες είναι ο τόπος μου. Ο τόπος στον οποίο χρωστάω το σύνολο της καλλιτεχνικής μου δημιουργικότητας και για αυτό θέλω να επιστρέψω κάτι σε αυτόν», τόνισε ο κ.Ανδρέου και πρόσθεσε:

«Στις Σέρρες έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να συνδυάσουμε τη φροντίδα για τον τόπο και τους ανθρώπους του με το άνοιγμα σε πανελλήνιο και γιατί όχι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πολιτισμός σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεις σαν τις Σέρρες. Σε πόλεις που βρίσκονται κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, κοντά στα σύνορα, κοντά σε γεωγραφικά σταυροδρόμια».

Ο κ.Ανδρέου γνωστοποίησε ότι το 2022 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών θα αφιερώσει τις δράσεις του στην επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με έμφαση στον ρόλο των γυναικών.

Επίσης, ο Δήμαρχος Σερρών και ο κ.Ανδρέου αποκάλυψαν ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα εγκαινιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ένα νέος θεσμός «Το καλοκαίρι της κωμωδίας» αφιερωμένος στους μεγάλους Έλληνες συγγραφείς με παραστάσεις που θα ταξιδέψουν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

«Το μήνυμα από τη σημερινή συνάντηση όλων μας και την αμέριστη συμπαράσταση που έχω από τον Δήμαρχο Σερρών, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών είναι ότι κοιτάμε  με σοβαρότητα και αισιοδοξία το μέλλον», υπογράμμισε ο κ.Ανδρέου.