ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.867.000 €

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        ΣΕΡΡΕΣ, 26-6-2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
email:mayor@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
«ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.867.000 €»

Ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, μετά τη συνάντηση που είχε, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, με την κα. Φωτονιάτα Ευγενία, ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκφράζει την αισιοδοξία του για την ένταξη του Δήμου Σερρών στο Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», προϋπολογισμού 1.867.000 €.
Η κα. Φωτονιάτα διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σερρών ότι θα αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», με αποτέλεσμα ο Δήμος Σερρών να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Στόχος της πρότασης “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ” είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς μέσα από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.
Η πρόταση κατατέθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020 στις 29/11/2018, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.867.200,00€. Για τον Δήμο Σερρών το ποσό που αντιστοιχεί είναι 1.493.200,00€ και για το Επιμελητήριο Σερρών (Συνδικαιούχος) είναι 374.000€. Ο Δήμος Σερρών θα προβεί σε εργασίες αναβάθμισης δημόσιου χώρου με αναβάθμιση του οδοφωτισμού και αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση προσβασιμότητας πεζοδρομίων ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν συστήματα έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας. Μέσω του Επιμελητηρίου Σερρών, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης προσόψεων καταστημάτων καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ