2η Συνάντηση του πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου MAPS – Παρελθόν και προοπτικές ανάπτυξης του στρατοπέδου Εμμανουήλ Παππά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                  Σέρρες,  16/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: 2η Συνάντηση του πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου MAPS – Παρελθόν και προοπτικές ανάπτυξης του στρατοπέδου Εμμανουήλ Παππά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά, και ειδικότερα στο χώρο που χρησιμοποιεί ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σερρών (ΜΟΣ), η 2η συνάντηση του Πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου MAPS – Military Assets as Public Spaces (MAPS – Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι) που συμμετέχει ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III. Στη συνάντηση, παραβρέθηκε ως παρατηρητής, ο Συνταγματάρχης, κος Ιωάννης Γκουτζουρέλας.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, η Τοπική Ομάδα Στήριξης ξεναγήθηκε στο χώρο του Στρατοπέδου από τον κο Κωνσταντίνο Κωντσιλίδη, αξιωματικό Ε.Α., τέως Διοικητή 802 ΛΕΜ, ο οποίος υπηρέτησε για χρόνια στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Ταυτόχρονα ο Αντιδήμαρχος κος Μυστακίδης μαζί με στέλεχος της Υπηρεσίας Δόμησης ενημέρωσε για τις μελλοντικές χρήσεις των κτιρίων όπως αυτές αποτυπώνονται στην πρόσφατα εγκριθείσα πολεοδομική μελέτη, συσχετίζοντας το μέλλον με το παρελθόν. Στη συνέχεια η ομάδα ενημερώθηκε για την έως τώρα πρόοδο υλοποίησης και για το 1ο Διακρατικό Εργαστήριο στην Καρθαγένη, Ισπανίας και  συζήτησε για την προετοιμασία της εν όψει του 2ου Διακρατικού Εργαστηρίου που θα λάβει χώρα στην πόλη Koblenz της Γερμανίας τον προσεχή Ιανουάριο. Η ομάδα συμφώνησε να συνεδριάσει ξανά μέσα στο Δεκέμβριο με σκοπό την πρώτη προσέγγιση της δημιουργίας του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την ένταξη των στρατοπέδων στον αστικό ιστό.

Ιδιαίτερη εντύπωση στα μέλη της Ομάδας έκανε το πλήθος των κτιρίων αλλά και οι μεγάλοι, άριστα διατηρημένοι, ελεύθεροι χώροι και οι δυνατότητες που δίνονται να φιλοξενήσουν πλήθος λειτουργιών, αναγκαίων για την πόλη και τους πολίτες. Τέλος, Ο Δήμος Σερρών, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Σερρών (ΜΟΣ) για τη ζεστή φιλοξενία, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, κο Ιωάννη Γκουτζουρέλα για την παρουσία του, τον κο Κωντσιλίδη και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης για τη συμβολή τους στις εργασίες της συνάντησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :

Facebook: URBACT_Maps

Twitter: @URBACT_MAPS

YouTube: URBACT_MAPS