2η Γιορτή Νερού στον Αη- Γιάννη… συνεχίζεται!

   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Δευτέρα 19- 6 -2017
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  

             ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ  

Η χαρά του μικρού μαθητή
2η Γιορτή Νερού στον Αη- Γιάννη… συνεχίζεται!
από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και τον Πολιτιστικό  Σύλλογο του χωριού
Περιμένοντας τους νέους ανθρώπους

Μια γιορτή που διδάσκει για το νερό και το περιβάλλον, αναζωογονεί τις αισθήσεις, ενεργοποιεί και δίνει χαρά στα παιδιά είναι η «γιορτή του νερού» στον Αη – Γιάννη, που το πρώτο κομμάτι έλαβε χώρα την 25, 26 Μαϊου (φέτος γίνεται διακοπτόμενη λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων) ενώ η συναυλία θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Αυγούστου.

Ο ενθουσιασμός με τον οποίο συμμετέχουν οι μικροί μαθητές είναι η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της γιορτής.

Ξεκινούν από τις πηγές δίπλα στο παρεκκλήσι  του Αγ. Γεωργίου όπου δημιουργείται μία μικρή τάξη. Υπεύθυνος της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών με ξεχωριστό τρόπο τους μαθαίνει για την αξία του νερού στη ζωή και τους συμβουλεύει να το διαχειρίζονται με σεβασμό και οικονομία.

Στη συνέχεια τα παιδιά παίρνουν μέρος σε πειράματα και διαδραστικά παιχνίδια γύρω από τη λιμνούλα και ακολούθως έρχονται στην πλατεία του Αη- Γιάννη για να αποδώσουν την εμπειρία της επαφής με το νερό και το περιβάλλον με τη ζωγραφική κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Για τους 260 μαθητές που πέρασαν φέτος από την «Περιβαλλοντική τάξη» του Αη- Γιάννη η σχέση τους με το νερό δεν θα είναι πιά αυτή που ήταν, προς όφελος της ζωής όλων.

 Στη σκηνή

Ένα θεατρικό και μία συναυλία είχαν  προγραμματισθεί στο πλαίσιο της Γιορτής. Οι καταιγίδες έγιναν αιτία να ακυρωθεί το πρώτο ενώ η δεύτερη θα γίνει προς το τέλος Αυγούστου με πολυμελή ορχήστρα και ποικίλο ρεπερτόριο που θα αποζημιώσει γενναιόδωρα όσους επιλέξουν να της αφιερώσουν την βραδιά τους πλάϊ στη λιμνούλα.

Εάν η ζωή είναι, όπως λένε, ένα μπουκέτο από όμορφες στιγμές τότε αυτή η βραδιά θα είναι μία από αυτές.

Οι στόχοι

«Μία ωραία ιδέα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αη-Γιάννη που αγκαλιάσθηκε και χρηματοδοτείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. έγινε πλέον ένας πετυχημένος θεσμός, που σκοπό έχει να περάσει την αξία και σημασία του νερού στους μικρούς  μαθητές» δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης.

«Η Γιορτή του Νερού απευθύνεται και στους μεγάλους συνδημότες μας ώστε  αυτοί να κατανοήσουν την ανάγκη ορολογικής χρήσης του νερού και να συμμετέχουν με τους αρμόδιους φορείς στην προστασία του υδάτινου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Γιάννης Γάτσιος.

«Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των φημισμένων νερών του Αη – Γιάννη είναι ο τρίτος κύριος στόχος της Γιορτής» τόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου Θεοφάνης Κάπης. Περιμένουμε τους νέους ανθρώπους να έλθουν  να γνωρίσουν και να απολαύσουν το παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον του χωριού μας».

Ψάχνουμε τον παράδεισο σε μέρη ξωτικά κι όμως κάποιες φορές είναι δίπλα μας.

 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ