200.000€ στη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για έργα Ύδρευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                                                  Σέρρες 06/06/2018
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ

200.000€ στη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για έργα Ύδρευσης
από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Με την ενσωμάτωση των ΤΚ και ΔΚ στον ενιαίο Δήμο Σερρών η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών διεύρυνε τα διοικητικά της όρια και παρέλαβε αντίστοιχα τα δίκτυα του συνόλου των ΤΚ και ΔΚ του διευρυμένου Δήμου.
Στα πλαίσια του σχεδιασμού της επιχείρησης και ειδικότερα για τις 4 τοπικές κοινότητες Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αναγέννησης, Κάτω Καμήλας, στις οποίες, κατοικούν 5.223 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, για να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως έντονα φαινόμενα λειψυδρίας τα οποία σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας, απαιτούνται η ανόρυξη δύο γεωτρήσεων, η αντικατάσταση μιας που δεν λειτουργεί, η σύνδεση των γεωτρήσεων με καταθλιπτικό αγωγό καθώς και η αποκατάσταση των υδατόπυργων. Τα φαινόμενα αυτά είναι προφανές ότι δεν είμαστε σε θέση να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς την κρατική συμπαράσταση γι’ αυτό και καταθέσαμε μελέτη με σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Με την άμεσα ανταπόκριση και ουσιαστική συνδρομή της Υφυπουργού και Βουλευτή του Νομού μας, της κ. Μαρίας Κόλλιας- Τσαρουχά, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το αίτημά μας στις 29 Μαΐου και προχωράμε στην έκδοση απόφασης ώστε το έργο να προχωρήσει με την επιχορήγηση του ποσού των 200.000€.
Η συμβολή της για την προώθηση και έγκριση του αιτήματος μας ήταν ουσιαστικής σημασίας και οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε δύο ακόμη αιτήματα, ώστε να επεκταθεί το παραπάνω έργο και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, βρίσκονται ήδη και αυτά σε διαδικασία έγκρισης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ