Δήμος Σερρών: Υψώθηκε το επετειακό λάβαρο για τα 100 χρόνια εθνικής μνήμης

Η έπαρση του επετειακού λαβάρου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για τα «Ελευθέρια 2022».

«Η σημαία μνήμης με το έμβλημα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας που θα κυματίζει στο κέντρο της πόλης των Σερρών εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι πατρίδες που χάθηκαν θα μείνουν αλησμόνητες.

Έχει ειπωθεί ότι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία και το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον.

Για αυτό διατηρούμε ζωντανό το παρελθόν και φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν ξεχνάμε», τόνισε ο κ.Χρυσάφης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Προσφυγικών Συλλόγων και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών.

«Στον Δήμο Σερρών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και τη διεθνή αναγνώριση των εγκλημάτων κατά των Ελλήνων της Ανατολής.

 Αυτό θα κάνουμε μέσα και από το Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, στο οποίο είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Σερρών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ακόμη, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» Παύλος Καρυπίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών Στέφανος Θεοχαρίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σερρών «Εύξεινος Λέσχη» Κατερίνα Γεωργιάδου καθώς και η Κλαίρη Κοτζάογλου Έφορος Χορευτικών Τμημάτων και Ιματισμού της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» εκπροσωπώντας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Αγ. Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορούς από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, τους οποίους εκτέλεσε χορευτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν για πρώτη φορά χορευτές από όλους τους Προσφυγικούς Συλλόγους του Δήμου Σερρών.