Υπεραιωνόβια ελιά 400 ετών μεταφυτεύτηκε στον Δήμο Σερρών

Μία υπεραιωνόβια ελιά 400 ετών από το Αίγιο μεταφυτεύτηκε σήμερα στον Δήμο Σερρών στην είσοδο του Λευκώνα παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά επτά ελαιόδεντρα που θα μεταφυτευθούν σε επιλεγμένα σημεία από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ακόμη έξι εντυπωσιακά ελαιόδεντρα θα μεταφυτευτούν σε νησίδες και χώρους πρασίνου στο κέντρο των Σερρών, στην ανατολική είσοδο της πόλης, στην Κοιλάδα των Αγ.Αναργύρων, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στην πλατεία της Εκκλησίας των 40 Μαρτύρων και στο Σκούταρι.

«Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πετυχημένο πρόγραμμα που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ με τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για τη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Έτσι, θα κρατήσουμε ζωντανά στον Δήμο μας τα ελαιόδεντρα καθώς και αυτά που συμβολίζουν, την ειρήνη, την ευημερία και την ελπίδα», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την καταλυτική συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της περιβαλλοντικής δράσης στον Δήμο Σερρών.