Υλοποίηση της δράσης 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Σέρρες,  21 Μαρτίου 2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πενήντα μαθητές από το 4ο Γενικό Λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών συμμετείχαν στη δράση του Δήμου Σερρών για τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης στο πλαίσιο της «10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας». 
Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν: η διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών, η Τροχαία Σερρών, το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών καθώς και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 συνεργία των εμπλεκόμενων φορέων κινήθηκαν κατά μήκος των οδών Γ. Παπανδρέου, Ερμού, Τσαλοπούλου, Περ. Κωστοπούλου και Κ. Καραμανλή και καθάρισαν περισσότερες από 70 δυσδιάκριτες πινακίδες και σήματα σήμανσης καλυμμένα με αυτοκόλλητα ή σπρέι που αποτελούσαν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.
Σκοπός της δράσης η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και των αυριανών ενεργών πολιτών για την οδική ασφάλεια καθώς και ένα ασφαλέστερο δημοτικό οδικό δίκτυο με μηδενικά τροχαία δυστυχήματα.
Ευχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» που συμμετείχε με εξειδικευμένο προσωπικό, την Τροχαία Σερρών για τη συνδρομή της καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, την Β΄ βάθμια Εκπ/ση Ν. Σερρών και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 4ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών για την ενεργό συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία τους.

Για το γραφείο Τύπου