Χρυσάφης: Την ημέρα του «ΟΧΙ» θα ακουστεί παντού το μήνυμα της Ενότητας και της Νίκης

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί την ενδοξότερη στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού απέναντι στο φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι αποτελεί παγκόσμια ένα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης από το οποίο αντλούμε πολύτιμα διδάγματα.

 

Ο φετινός εορτασμός της 80ης Επετείου του «ΟΧΙ» είναι φορτισμένος με την έξαρση της προκλητικότητας της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, η φετινή Επέτειος βρίσκει τη χώρα και τον Δήμο Σερρών να δίνει μία κρίσιμη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης δεν μπορούμε να γιορτάσουμε, όπως τα προηγούμενα χρόνια την επέτειο με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ο Δήμος Σερρών, όμως, φρόντισε την ημέρα της Εθνικής Επετείου από τις 12 το μεσημέρι να ακούγεται από μεγάφωνα παντού στην πόλη και δυνατά το σύνθημα της Ενότητας και της Νίκης!

Όπως ακριβώς και το Πάσχα μεταφέραμε το μήνυμα της Ανάστασης σε κάθε σπίτι, έτσι ακριβώς στην Επέτειο του «ΟΧΙ» θα στείλουμε το μήνυμα της Νίκης και της τιμής στους ήρωες του ‘40.

Οι Σερραίοι έχουμε υψηλό εθνικό φρόνημα και εμπνεόμαστε από τα ιδανικά που οδήγησαν τους προγόνους μας στο Έπος του 1940.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες που απορρέουν από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας.

Με εθνική ομοψυχία, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ως κοινωνία και ως κράτος αντιμετωπίζουμε.

Καλώ τους συνδημότες μου σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να συμμαχήσουμε γύρω από τον κοινό στόχο και να δώσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα κατά του κορωνοϊού, τον αγώνα για τη ζωή.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό εχθρό, βγαίνουμε νικητές!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Σερραίους!

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!»