Χρυσάφης: Όλοι μαζί να υψώσουμε ασπίδα προστασίας στον Λαϊλιά μας

«Για τη Δημοτική Αρχή των Σερρών η διαφύλαξη του περιβάλλοντος αποτελεί μία αδιαπραγμάτευτη θέση», διαμήνυσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για το σχέδιο δημιουργίας λατομείου στον Λαϊλιά κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδοχωρίου του Δήμου Σιντικής Βασίλη Τσαβλίδη στο Δημαρχείο Σερρών.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον κ.Τσαβλίδη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τα όλα τα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις της δημιουργίας λατομείου στο όρος Λαϊλιά.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα που ξεπερνάει τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδοχωρίου αλλά και του Δήμου Σιντικής.

Ο Λαϊλιάς είναι το βουνό όλων των Σερραίων και έχει τεράστια περιβαλλοντική αξία για την περιοχή μας.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να υπάρξει μία συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και ένα ενιαίο μέτωπο όλων των φορέων, ώστε να υψώσουμε μία ασπίδα προστασίας στο πανέμορφο βουνό μας από οποιαδήποτε καταστροφική παρέμβαση», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Ήδη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης ως Δήμος Σερρών ζητήσαμε τον φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία του λατομείου γρανίτη στο Αχλαδοχώρι, προκειμένου να ενημερώσουμε αναλυτικά και υπεύθυνα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εν συνεχεία να συζητήσουμε το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση μας θα είναι ομόφωνη και θα σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε όσους σχεδιάζουν να καταστρέψουν αυτό το μοναδικό βουνό στο όνομα του οποιουδήποτε κέρδους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδοχωρίου του Δήμου Σιντικής Βασίλης Τσαβλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη του Δημάρχου Σερρών στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

«Ο κ.Χρυσάφης επικοινώνησε μαζί μου από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το σχέδιο δημιουργίας του λατομείου στο Αχλαδοχώρι και με διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται δίπλα μας.

Ο Λαϊλιάς είναι ο πνεύμονας και το οξυγόνο όλων των Σερραίων και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να τον σώσουμε», σημείωσε ο κ.Τσαβλίδης.