Χωρίς παρέλαση η 107η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

Με αφορμή την απουσία παρέλασης απ’ τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η  Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης μας, ο Δήμος Σερρών διευκρινίζει τα εξής:

Απ’ την πλευρά μας, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διεξαγωγή της παρέλασης.

Παρά ταύτα, κατόπιν επικοινωνίας μας με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μας κατέστη σαφές ότι, τα περιοριστικά μέτρα, που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, και αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, καθιστούν απαγορευτική μια συνάθροιση κόσμου όπως αυτή που συνεπάγεται η παρέλαση.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε πλήρως την πικρία και απογοήτευση των δημοτών μας.

Όμως, εν μέσω μιας πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα για τα Ελευθέρια των Σερρών, θα περιλαμβάνει μόνο Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, ας δώσουμε όλοι από νωρίς το πρωί το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις, ούτως ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη των Ελλήνων ηρώων που, 107 χρόνια πριν, έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την ιστορική αυτή πόλη.

Από το γραφείο τύπου