Χείρα βοηθείας της ΔΕΥΑΣ στο αποχετευτικό του Κέντρου Παραμονής Προσφύγων

Χείρα βοηθείας της ΔΕΥΑΣ
στο αποχετευτικό του Κέντρου Παραμονής Προσφύγων

 

    Ένα ολόκληρο χωριό, τριακόσια ογδόντα άτομα μεταφέρονται αυτό το τριήμερο σε ξενοδοχεία της πόλης των Σερρών από τον καταυλισμό προσφύγων του πρώην ΚΕΓΕ (Κέντρο Γεωργικής Έρευνας )που βρίσκεται στη στροφή προς Νιγρίτα από τον Περιφερειακό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, που θα επανέλθουν στο χώρο όταν στηθεί το Κέντρο Παραμονής Προσφύγων «μακράς διάρκειας», από τον Δ.Ο.Μ. (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) και τον Στρατό (Υ.ΕΘ.Α.) που διαχειρίζεται τα διαθέσιμα κονδύλια. Εξ αρχής η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών διέθεσε πόσιμο νερό και μελλοντικά θα τοποθετηθούν δύο δεξαμενές χωρητικότητας 25m3 έκαστη.

Κατασκευάζεται δίκτυο αποχέτευσης το οποίο θα συνδεθεί με τον αγωγό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, ώστε τα λύματα να μεταφέρονται στον Βιολογικό των Σερρών. Για το σκοπό αυτό , χθες το μεσημέρι Πέμπτη 24 Νοεμβρίου , η Τεχνική Υπηρεσία της Επιχείρησης με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Χασαπίδη και τον Γεν. Δ/ντη Νίκο Σαφαρίκα συνεργάστηκε με τον ανάδοχο κατασκευαστή του δικτύου, τον υπεύθυνο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Β. Ελλάδα  Ιωσήφ Αλεξανδρίδη και τον διοικητή Συνταγματάρχη Γκουτσουρέλα για τη σωστή υλοποίηση του έργου. Σημειώνουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. δεν είχε καμία εμπλοκή στη μελέτη ούτε έχει στην κατασκευή του. Πιθανότατα όμως θα έχει στην συντήρησή του εξ’ ου και το ενδιαφέρον της.

Περί τη μία, το κλιμάκιο της Υπηρεσίας αποχώρησε από τον καταυλισμό όμως είναι σε ανοικτή γραμμή με τον κατασκευαστή καθότι η τεχνογνωσία της θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση ενός άρτιου δικτύου αποχέτευσης, κάτι το οποίο είναι επιβεβλημένο καθώς …ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!