Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Ο κ. Χρυσάφης διαστρεβλώνει την αλήθεια-Τα 4,5 χρόνια της θητείας του έγινε το απόλυτο τίποτα στην πόλη»

«Ντράπηκε και η ντροπή» μ’ αυτή τη φράση σχολίασε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, απάντησε στις δηλώσεις, του τέως  Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη. Η κ. Μητλιάγκα, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών, «γεμάτος» τοξικότητα, επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια. «Ο τέως Δήμαρχος Σερρών ξεπέρασε τα όρια κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τύπου, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα σε βάρος των στενών συνεργατών μου, της κ. Χατζηγαβριήλ και του κ. Αναστασιάδη».

Η Δήμαρχος Σερρών, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το Δήμο Σερρών σε χειρότερη κατάσταση, απ’ ότι τον παρέλαβε ο κ. Χρυσάφης το 2019, επισημαίνοντας ότι στο Δήμο έγινε το απόλυτο τίποτα. «Ο κ. Χρυσάφης διοίκησε το Δήμο Σερρών επί 4,5 χρόνια. Παρέλαβε έτοιμες χρηματοδοτήσεις. Παρέλαβε έναν  Δήμο με 20 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας τον με 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άφησε χρέη στην αγορά με ασυμβασιοποίητες οφειλές περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ο άνθρωπος που μας άφησε κλειστό Κολυμβητήριο, κλειστό Γήπεδο, έχασε την χρηματοδότηση για το Κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, απαξιωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και απαξιωμένα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μητλιάγκα.

Η κ. Μητλιάγκα, χαρακτήρισε κακομαθημένο παιδάκι, τον τέως Δήμαρχο Σερρών, αναφερόμενη στα όσα δήλωσε ο κ. Χρυσάφης για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι οι Σέρρες έχουν γυρίσει «σελίδα», αμέσως μετά τις εκλογές. «Οι Σέρρες πολιτικά έχουν αφήσει τον κ. Χρυσάφη στο παρελθόν, καθώς αυτό ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών. Αρνείται να δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι ισοπαλία όπως λέει, αλλά 1-0» είπε χαρακτηριστικά.

Η Δήμαρχος Σερρών, δήλωσε ότι στηρίζει όλους τους συνεργάτες της, λέγοντας ότι νοιώθει υπερήφανη γι’ αυτούς. Συγκεκριμένα τόνισε: «Τους συνεργάτες μου δεν τους διαλέγω, ούτε με βάση ποιον έχουν παντρευτεί, ούτε με βάση με ποιον κάνουν παρέα ή με ποιον είναι φίλοι ή τι δουλειά κάνουν ή πόσα λεφτά έχουν ή και σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκουν. Διάλεξα και διαλέγω τους συνεργάτες μου, με βάση τις ικανότητές τους και την καθαρή διάθεση τους για προσφορά στον τόπο. Μπορεί ο κ. Χρυσάφης να λέει ό,τι θέλει για μένα, για την πολιτική μου πορεία, αλλά δεν θα ανεχτώ να ρίχνει λάσπη στους στενούς μου συνεργάτες. Είναι κάτι που ξεπερνά την ηθική μου».