Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών ξεκινάει την Παρασκευή 17-6-2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών
ξεκινάει την  Παρασκευή 17-6-2016, στην πλατεία Κρονίου.


Tο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Δήμου Σερρών  ,  ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου στην πλατεία Κρονίου. .

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 14-6-2016 παρουσιάζοντας  τις εκδηλώσεις του 2ου SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών, στις 17-19/6/2016 στην πλατεία Κρονίου.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι «ο Δήμος Σερρών μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού έχει θεσμοθετήσει και υλοποιεί σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις μέσα στον Ιούνιο, πλαισιώνοντας έτσι την κεντρική επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών που γιορτάζουμε στις 29 του μήνα, αλλά και θέλοντας να αναδείξει  τον Ιούνιο σε μήνα Πολιτισμού και Δημιουργίας.

Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι να καταστήσουμε την πόλη μας επίκεντρο δημιουργικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων και εκδηλώσεων, ωφέλιμων και θελκτικών για τους συνδημότες, τη νέα γενιά αλλά και τους επισκέπτες μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Είναι λοιπόν αυτό το Φεστιβάλ, είπε ο κ. Αγγελίδης, η πόρτα που ανοίξαμε στον Κόσμο της Μουσικής παράδοσης χωρών μακρινών ή κοντινότερων, είναι “η πίστα από φώσφορο” πάνω στην οποία ο πολιτισμός της χώρας μας αγκαλιάζεται με την ομορφιά των άλλων πολιτισμών, για να γεννηθεί κέφι, χαρά και συναδέλφωση».

Φέτος λοιπόν με το 2o Φεστιβάλ των Μουσικών του Κόσμου, ενθαρρύνουμε και

την τοπική πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα αφού δίνεται βήμα και σε τοπικά μουσικά σχήματα, κρατώντας φυσικά τον κύριο χαρακτήρα της διοργάνωσης που συνδέεται δομικά  με τον παγκόσμιο πολιτισμό, με τους άλλους λαούς και την κουλτούρα τους.

Για το πρόγραμμα και όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του σημαντικού αυτού Μουσικού γεγονότος, μίλησε η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

«Ο σκοπός μας φέτος, είπε η κ.Μπιτζίδου, ήταν να εμπλουτίσουμε και να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό, από τη μιά κρατώντας τον διεθνή του χαρακτήρα κι από την άλλη προσθέτοντας τοπικά στοιχεία και δημιουργούς.

Η επιχορήγηση του Δήμου, συνδυάστηκε με χορηγίες άξιων επαγγελματιών των Σερρών αλλά και μεγάλων Οργανισμών, που αναγνώρισαν την αξία των δράσεών μας, εμπιστεύτηκαν τον τρόπο που λειτουργούμε και επιβράβευσαν τις ιδέες μας, προσφέροντας ποσά που μας βοήθησαν σημαντικά,  και φυσικά η ανταπόκρισή τους μας τιμά ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θα έχουμε μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Τουρκία,Ισραήλ  και  Κούβα.

Πρόκειται για αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες, με συναυλίες , δισκογραφία και εμφανίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η μουσική είναι δίαυλος επικοινωνίας και  δρόμος συναδέλφωσης. Γλώσσα παγκόσμια και εκπαιδευτικό εργαλείο, που κουβαλάει τον πολιτισμό του συνθέτη της και την κουλτούρα της καταγωγής της».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL

17-6-2016
21.00 JAZZistas
21.30 Πέννυ Μπαλτατζή και οι Στάρς του Παναμά

18-6-2016
21.00 Arkoudos Band
21.30 Light in Babylon

19-6-2016
21.30 La Cucaracha