Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για το μεταναστευτικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών κατά τη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2019 και κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης του θέματος της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 90% των μελών του, το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών εκφράζει την ρητή, απόλυτα κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτα κάθετη αντίρρηση του σε κάθε απόφαση εγκατάστασης επιπλέον προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο Σερρών.

Ο Δήμος μας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ανήκουν στις τελευταίες πανελλαδικά θέσεις ως προς την ανάπτυξη, η ανεργία βρίσκεται σε έξαρση, καμία νέα επένδυση δεν δρομολογείται και όλο αυτό το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον αναγκάζει τους νέους μας να ξενιτεύονται.

Θα περιμέναμε ότι η κυβέρνηση της χώρας που εκλέχθηκε με την διακήρυξη της προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών θα ενέσκηπτε στα προβλήματα του τόπου μας, δίνοντας μία αναπτυξιακή προοπτική για τους δημότες μας. Αντί τούτου φροντίζουν να επιβαρύνουν τον Δήμο μας με την έλευση διαρκώς και περισσότερων νέων “επενδυτών”.

Ζούμε σε μία παραμεθόρια περιοχή αντιμέτωπη με σοβαρές εθνικές προκλήσεις και πληγωμένη βαθιά από την εξέλιξη του θέματος της Μακεδονίας μας. Η διαρκώς αυξανόμενη ροή των προσφύγων και μεταναστών που εγκαθίστανται στον τόπο μας, συνιστά σοβαρό κίνδυνο δημογραφικής αλλοίωσης που δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί και με τον οποίο είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Οι Σερραίοι είναι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι για την κατάφορα μεροληπτική και άδικη αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών την στιγμή που δεν υπάρχει ισόρροπη κατανομή στο σύνολο της επικράτειας.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας εγκαταλείψουν ΤΩΡΑ την εγκληματική τακτική τους ως προς την εγκατάσταση νέων προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες, διότι διαφορετικά θα εξαναγκάσουν την τοπική κοινωνία μας να αντισταθεί με κάθε τρόπο ενάντια στις επιλογές αυτές που καθιστούν τους δημότες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να συμμετέχουμε, ως Δημοτική Αρχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καθώς εμείς ως δημότες θα κληθούμε να συμβιώσουμε με τους ανθρώπους που εγκαθίστανται στον Δήμο μας.

Καλούμε τέλος, θέτοντας προ των ευθυνών τους ενώπιον των δημοτών μας και της ιστορίας, όλους τους φορείς και τα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής ηγεσίας όλων των βαθμίδων, να συστρατευθούν στον αγώνα μας για την ακύρωση των τετελεσμένων που αποφασίζουν κάποιοι για ‘μας χωρίς εμάς’!