Την πρώτη θέση αξιολόγησης κατάλαβε ο Δήμος Σερρών για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 4.719.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 
Γραφείο Τύπου 
Κ.Καραμανλή1,Σέρρες
τηλ. 2321350112                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας-Απόστολος Τζιτζικώστας:“ Οι ισχυρές Σέρρες κάνουν και την Περιφέρεια ισχυρή”
Την πρώτη θέση αξιολόγησης  κατάλαβε ο Δήμος Σερρών για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 4.719.000 ευρώ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2017 στο Διοικητήριο σχετικά με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί μέσω ΕΣΠΑ  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε τρεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και συγκεκριμένα στους Δήμους Σερρών, Βισαλτίας και Εμμανουήλ Παπά.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Γιάννης Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα και Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις δράσεις των τριών Δήμων και στη σημασία τους για τους πολίτες ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους  Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 
Επίσης τόνισε ότι οι ισχυρές Σέρρες κάνουν και την Περιφέρεια ισχυρή, αφού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων  από το ΕΣΠΑ.
Ο Δήμαρχος Σερρών αναφερόμενος στην ένταξη του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Β.Α), που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων που κατέθεσαν προτάσεις και ότι τηρήθηκαν αντικειμενικές και αδιάβλητες διαδικασίες για την αξιολόγηση των προτάσεων, κάτι για το οποίο αξίζουν τα εύσημα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας και οι συνεργάτες του.
Ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε ότι ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 4.719.000 ευρώ καταλαμβάνοντας την 1η πρώτη θέση με βαθμολογία 7,04 , σε σύνολο 7 Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Επεσήμανε επίσης ότι 1.000.000 ευρώ θα διατεθεί για την ανάπλαση του Κεντρικού Πάρκου της πόλης των Σερρών

Αναλύοντας τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν είπε ότι το ποσό 4.719.000 ευρώ θα διατεθεί για:        
1) τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπλαση της πόλης,
2) δράσεις που αφορούν την ενίσχυση της  επιχειρηματικότητας     
3) την ενίσχυση της απασχόλησης
4) τη στήριξη και ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας
5) την κοινωνική συνοχή
6) την κατάρτιση προγραμμάτων ευπαθών ομάδων
7) την προώθηση υποδομών για καθαρές και βιώσιμες αστικές μεταφορές,
8) τη διατήρηση, προστασία, προαγωγή και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
9) την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των υπηρεσιών του Δήμου
10) την ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου εθελοντισμού 
11)την ανάπτυξη αστικού παρατηρητηρίου του Δήμου Σερρών.
                                                                                             Από το γραφείο τύπου