θεματική ημερίδα με θέμα ¨Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις¨ στα πλαίσια του έργου (MAPS)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Σέρρες, 10/10/2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩN
Γραφείο Τύπου
Κ.Καραμανλή1,Σέρρες
τηλ. 2321350171

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Δήμος Σερρών διοργανώνει θεματική ημερίδα με θέμα ¨Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις¨ στα πλαίσια του έργου (MAPS) (Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος χώρος)
Παρασκευή 13-10-2017 αίθουσα ΚΕΔΗΣ και ώρα 10.00

“Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Σερρών μαζί με άλλους οκτώ Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάχθηκε στο έργο “Στρατιωτικέ περιοχές ως Δημόσιος Χώρος” (ΜΑPS) , το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III.
Στα πλαίσια του έργου αυτού ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις.
Καλώ όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00”.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.
Ο κ. Αγγελίδης τόνισε επίσης, ότι μέσω της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στο έργο “Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος χώρος” (ΜΑPS), ο Δήμος Σερρών εξασφαλίζει τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών είναι ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα MAPS.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν το έργο και τους στόχους του προγράμματος URBACT, να διερευνήσουν τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων δράσεων για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων για την προσεχή περίοδο 2014-2020.
Στην ημερίδα καλεσμένοι επίσης είναι ομιλητές από Δήμους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες για παρόμοια θέματα αξιοποίησης στρατοπέδων της περιοχής τους.
Στο τέλος της ημερίδας ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την αξιοποίησής του.

Από το γραφείο τύπου