Τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Σερρών για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία

Εν όψει της Δευτέρας, 11 Μαΐου, και της επιστροφής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία τους, ο Δήμος Σερρών, τηρώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών, προχώρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε οι εργαζόμενοι στις σχολικές μονάδες (καθηγητές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) και οι μαθητές να βρεθούν σε χώρους που πληρούν τους όρους υγιεινής και καθαριότητας.

Πιο συγκεκριμένα:

– Εξασφάλισε έγκαιρα και διένειμε απολυμαντικό υγρό, που θα ενισχυθεί εντός της εβδομάδας με το υλικό που απέστειλε το ΥΠΕθ.

– Έχει αποθηκεύσει επιπλέον υλικά καθαριότητας (απολυμαντικό υγρό, χλωρίνες και υγρό σαπούνι) ως απόθεμα για μελλοντική χρήση.

– Κοινοποίησε τους προμηθευτές με τα είδη υγιεινής και καθαριότητας, ώστε οι Διευθυντές να προμηθεύονται απ’ ευθείας και σε πρώτο χρόνο τα υλικά, που θεωρούν αναγκαία για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους.

– Ολοκληρώνει μέχρι το Σάββατο το κόψιμο των χόρτων στις αυλές και απολυμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο των Λυκείων και των Γυμνασίων.

– Μετακίνησε το προσωπικό καθαριότητας με σύμβαση έργου, που προσφέρει έργο στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να γίνεται συχνότερος ο καθαρισμός όλων των χρησιμοποιούμενων χώρων.

– Προγραμμάτισε την απολύμανση του συνόλου των διδακτιρίων με ειδικό συνεργείο κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργία των σχολείων.

Αναφορικά με τα παραπάνω, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Δημήτρης Σιαμάγκας δήλωσε τα εξής:

«Τις πρωτόγνωρες συνθήκες και τις προκαλούμενα ασύμμετρα φαινόμενα, η Υπηρεσία Καθαριότητας, το Τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές τα αντιμετωπίζουν σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς: Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολείων, Ένωση Γονέων, ΕΛΜΕ Σερρών. Με τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επικαιροποιούμε το σχεδιασμό μας και λειτουργούμε αλληλέγγυα και συμπληρωματικά, ώστε να ενισχύσουμε το τρωθέν αίσθημα ασφάλειας σε δασκάλους και μαθητές, καθώς και στις οικογένειές τους για την επανεκκίνηση των σχολείων και κατ’ επέκταση της φυσιολογικής ζωής.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγξουμε όλους τους παράγοντες και καθέναν απ’ τους πιθανούς κινδύνους. Όμως, όπως μέχρι σήμερα δείξαμε σύνεση, ομοψυχία και σεβασμό στις ανάγκες των άλλων, ιδίως όσων ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα, που η προσοχή μας στρέφεται στα νιάτα της Ελλάδας. Σ’ αυτό το διάστημα της εμπόλεμης ειρήνης, θα βάλουμε τα δυνατά μας, για να βγούμε νικητές και να επιστρέψουμε υγιείς και ασφαλείς στην προηγούμενη ζωή μας!».