1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Συνάντηση του Δημάρχου Σερρών...

Συνάντηση του Δημάρχου Σερρών με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που έχουμε μαζί μας στην πόλη των Σερρών την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, μία άξια σύμμαχο στην προσπάθεια ανάδειξης της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στο Δημαρχείο την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Σέρρες, σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό αυτής της εμβληματικής χρονιάς, μεταξύ των οποίων, κατέχει κυρίαρχη θέση η πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου Ηρώων της πόλης και την ανάπτυξη του σε Ψηφιακό Ιστορικό Πάρκο με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, στις ανθισμένες Σέρρες αποτελεί το επιστέγασμα των δράσεων και ενεργειών που έγιναν από τον Δήμο και την Επιτροπή Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021 με στόχο να συνδέσουμε το ένδοξο χθες με ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το παρελθόν μας γιατί σε αυτά τα χώματα έδρασε ο ήρωας Εμμανουήλ Παπάς, από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821, που πρόσφερε τα πάντα στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών και πρόσθεσε:

«Το Ψηφιακό Ιστορικό Πάρκο στις Σέρρες, πρόταση την οποία έχει ήδη υιοθετήσει η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και έχουμε καταθέσει στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια λαμπρή ιστορική διαδρομή από το χθες στο σήμερα.

Ταυτόχρονα, όμως, να δείξει τον δρόμο για το αύριο μεταμορφώνοντας όλο τον Δήμο Σερρών.

Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση στον αγώνα μας και τη στήριξη στο όραμά μας».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών για τη θερμή υποδοχή καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάδειξη αυτή της επετειακής χρονιάς.

Παράλληλα, εξήρε την προσφορά των Σερρών και του Σερραίων στους εθνικούς αγώνες αλλά και στην ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας .

«Θέλαμε και προσπαθούσαμε εδώ και πολύ καιρό να βρούμε τρόπο να επισκεφθούμε τις Σέρρες.

Μας δίνετε πολύ χαρά που υποστηρίζετε την προσπάθεια της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” να αφήσει ένα έργο, που θα αποτελέσει αποτύπωμα στο μέλλον», υπογράμμισε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μία μαρμάρινη πλάκα με το έμβλημα του Δήμου Σερρών, ένα χειροποίητο αντίγραφο παραδοσιακής πόρπης, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Νικήτας Χαλέμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μισιρλής, Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου, Κωνσταντίνος Δινάκης και Γιώργος Ταΐρης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρύσα Παλάζη – Τσοχατζίδη και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων και την εκδήλωση με θέμα την «Προσφορά των Βλάχων Ευεργετών στον ελεύθερο ελληνικό βίο», η οποία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με τη συμμετοχή των Συλλόγων Βλάχων Σερρών- μελών της Ομοσπονδίας και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.