Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο Διεθνές Συμπόσιο “ 1ο Θερινό Σχολείο-Πόλεις που μαθαίνουν” Λάρισα 14 έως 17 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο Διεθνές Συμπόσιο
“ 1ο Θερινό Σχολείο-Πόλεις που μαθαίνουν”
Λάρισα 14 έως 17 Ιουνίου 2018

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Κώστας Καρπουχτσής στο Συμπόσιο με θέμα “Λάρισα 2018-1ο Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 14 έως 17 Ιουνίου 2018.
Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Ουνέσκο, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στις εργασίες του Συμποσίου παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από ελληνικές και ξένες πόλεις- μέλη του Δίκτυου στις θεματικές ενότητες: Πράσινες και Υγιείς πόλεις, Κοινωνική Συνοχή, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Νέες Τεχνολογίες.
Ο κ. Καρπουχτσής παρουσίασε πρακτικές και πρωτοβουλίες του Δήμου Σερρών για την υποστήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το 1ο Θερινό Σχολείο εντάσσεται στο “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της Ουνέσκο στοχεύει στη προαγωγή της Δια Βίου Μάθησης μέσα από την υλοποίηση πρακτικών στην εκπαίδευση, στην ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ των πόλεων-μελών του δικτύου. Στόχος του δικτύου είναι η συμβολή στην επίτευξης των Στόχων της Αειφορικής Ανάπτυξης και τη δια Βίου Μάθηση καθώς και στη δημιουργία ασφαλών, ανθεκτικών και αειφορικών πόλεων και οικισμών.

“Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας στο “Διεθνές Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν” αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έντονη εξωστρέφεια που τον χαρακτηρίζει καθώς και τη διαρκή αναζήτηση συνεργειών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υλοποίηση έργων και δράσεων με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας προς τους δημότες” δήλωσε ο κ. Καρπουχτσής.

από το γραφείο τύπου