Στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ. η 3η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (Urbact Local Group) των Σερρών στο πλαίσιο του δικτύου “BREAKING ISOLATION”

Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση της 4ης Διακρατικής Συνάντησης των εταίρων του δικτύου “BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την απομόνωση” στην πόλη μας, ο Δήμος Σερρών προσκαλεί τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης στην 3η Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) στον Νέο Σκοπό, ενός ιδιαίτερα ενεργού Φορέα της τοπικής μας Ομάδας.

Το δίκτυο Breaking Isolation ενεργοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2023. Έκτοτε, στο πλαίσιο του κοινού οράματος και μέσα από τη διοργάνωση μιας σειράς συναντήσεων και εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της 4ης Διακρατικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 17 & 18 Απριλίου 2024, οι εταίροι διαμοιράζονται γνώσεις και καλές πρακτικές και τροφοδοτούν τον συμμετοχικό σχεδιασμό δράσεων προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στους στόχους του δικτύου για την άρση της απομόνωσης στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα της 3ης Συνάντησης της Τοπικής Ομάδας θέτει σε εφαρμογή τη μεθοδολογία URBACT που παρουσιάστηκε από τον Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα του δικτύου στην 4η Διακρατική συνάντηση στις Σέρρες και αφορά στην διαδικασία εξεύρεσης ιδεών και λύσεων. Πιο αναλυτικά, θα ασχοληθούμε με δραστηριότητες εξεύρεσης προτεινόμενων δράσεων που σχετίζονται με καινοτόμες λύσεις στα ζητήματα της απομόνωσης καθώς και δραστηριότητες αναγνώρισης των ελλείψεων σε δομές, σε προγράμματα αλλά και σε στελέχη μέσω της ανάλυσης και συζήτησης περιστατικών που γνωρίζουμε ή βιώνουμε.

Τέλος, θα γίνει σύντομη αναφορά στις μέχρι σήμερα εργασίες και πρόοδο του δικτύου, στα αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου με επίκεντρο την 4η Διακρατική συνάντηση των Σερρών, τον προγραμματισμό των δράσεων για όλο το 2024 και ιδιαιτέρως της συμμετοχής του Δήμου Σερρών, στην 5η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων στην Ιταλία τον προσεχή Ιούνιο.