Στις Σέρρες το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων

Στις Σέρρες θα χτυπάει η καρδιά της ελληνικής πάλης το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Ομόνοιας.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στις Σέρρες για ένατη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο έχει καταστεί πλέον θεσμός για την πόλη μας.

Οι αγώνες αυτοί αναδεικνύουν τις δυνατότητες του Δήμου μας στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου και προβάλλουν την περιοχή μας ως προορισμό αθλητικού τουρισμού», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Πρωταθλήματος, το οποίο διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, τον ΟΠΑΚΠΑ και τους Παλαιστικούς Ομίλους Σερρών και Καλών Δέντρων.

«Ως Δήμος Σερρών στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό και βρισκόμαστε δίπλα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

Στοχεύουμε να καταστήσουμε τις Σέρρες κέντρο αθλητικών event για όλο τον χρόνο», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο για τις Σέρρες είναι πλούσιο σε αθλητικά γεγονότα, καθώς στο ΔΑΚ της Κοιλάδας των Αγ.Αναργύρων φιλοξενούνται και οι αγώνες του Α΄ Ομίλου της Β΄ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων.

Οι αγώνες, στους οποίους συμμετέχει και η σερραϊκή ομάδα ΑΕΣ, πραγματοποιούνται από σήμερα, Παρασκευή 15 μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών και του ΟΠΑΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης και ο υπεύθυνος διοργάνωσης των αγώνων Αντώνης Λιάνος αναφέρθηκαν στη σημασία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, το οποίο αποτελεί και κριτήριο για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων.

Όπως είπε, ο κ.Λεωνάκης, περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν και τις δύο ημέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Ομόνοιας.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστικού Ομίλου Σερρών «Διογένης» Χαράλαμπος Ελισιάδης αναφέρθηκε στη σημαντική συμμετοχή των Σερραίων αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι αναμένεται να κατακτήσουν πολλά μετάλλια και διακρίσεις.

Ο κ.Ελισιάδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Ιωάννη Γάτσιο για την έμπρακτη στήριξή τους στο άθλημα της πάλης και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στη 1 μμ το Σάββατο και την Κυριακή με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο Covid της Γ.Γ. Αθλητισμού όπως αυτό ορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων.