Στις Σέρρες η αθλητική διοργάνωση Valencia Basketball Skills Camp-Συνδιοργανωτής ο Δήμος Σερρών με την SIRIS Basketball Academy

Αναδεικνύεται  ο αθλητικός τουρισμός στο Δήμο Σερρών με την αθλητική δράση που διοργανώνεται στις Σέρρες, με την ονομασία «Valencia Basketball Skills Camp», βάζοντας την πόλη των Σερρών στον μπασκετικό «χάρτη» της Ευρώπης.

Στην αθλητική διοργάνωση συμμετέχουν 120 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 10-16 ετών, από 15 καλαθοσφαιρικά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας και λαμβάνει χώρα σε έξι γήπεδα της πόλης των Σερρών. Το «Valencia Basketball Skills Camp», πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της SIRIS Basketball Academy και συνδιοργανωτή το Δήμο Σερρών.

«Καλωσορίζουμε στην πόλη μας, το «Valencia Basketball Skils Camp», το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με την SIRIS Basketball Academy. Ως Δήμος Σερρών είμαστε κοντά σε όλους τους συλλόγους και στις προσπάθειες που κάνουν για να προωθήσουν τον αθλητισμό, μια υγιή ενασχόληση για τα παιδιά. Θέλουμε να καταστήσουμε τις Σέρρες, αθλητικό τουριστικό προορισμό. Άλλωστε η πόλη μας έχει μια μεγάλη παράδοση σε πάρα πολλούς τομείς του αθλητισμού και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον» ανάφερε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Στο Camp διδάσκουν 14 προπονητές, με επικεφαλής δύο Ισπανούς συνεργάτες της παγκοσμίου φήμης ακαδημίας «L’Alqueria del Basket», αλλά και τον Έλληνα πρεσβευτή του αναπτυξιακού προγράμματος της Βαλένθια στην Ελλάδα και την Κύπρο κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Σερρών για τη συμμετοχή του στην αθλητική διοργάνωση, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος και ικανοποιημένος από τις αθλητικές μπασκετικές εγκαταστάσεις της πόλης. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την διοργάνωση στην πόλη των Σερρών και από τον τρόπο που «αγκαλιάστηκε» το Camp. Το επίπεδο των προπονητών είναι καταπληκτικό, κορυφαίο και είμαι ικανοποιημένος, καθώς οι γονείς μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, γι’ αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμο Σερρών, καθώς δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τέτοιες οι εγκαταστάσεις και ζηλεύω πραγματικά που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και στην Αθήνα, δηλαδή ένας πολυχώρος για τα παιδιά μας. Χαίρομαι που εδώ στις Σέρρες, ο Δήμος είναι κοντά στο «Valencia Basketball Skills Camp», και τον ευχαριστούμε πολύ».

Από τη πλευρά του, ο Διευθυντής και προπονητής της Ακαδημίας της Βαλένθια κ. Χουάνχο Ρόχο δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στις Σέρρες, καθώς και για τη συνεργασία, με τους προπονητές, αθλητές και τις αθλήτριες, αλλά και με το Δήμο Σερρών, που υποστηρίζει την αθλητική διοργάνωση. «Είναι πολύ σημαντικό, που έχω βρει ανθρώπους, οι οποίοι έχουν τις ίδιες αξίες που πρεσβεύουν η Βαλένθια και η Ακαδημία και «μοιραζόμαστε» το πάθος που έχουμε για μπάσκετ. Στόχος μας είναι να βρίσκουμε ανθρώπους και συνεργάτες, που έχουν την ίδια κουλτούρα με τους ανθρώπους της Βαλένθια. Εύχομαι να συνεχιστεί η συνεργασία εδώ στις Σέρρες, προκειμένου στο μέλλον για διεξαχθεί μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόχο.

Η Υπεύθυνη του Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επικοινωνίας των Σούπερ Μάρκετ του Ομίλου ΚΑΝΤΖΑ, κ. Λιάνα Κάντζα, συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης, η οποία –όπως είπε-προάγει την ευμάρεια του τόπου των Σερρών. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες και σε όσους είχαν την ιδέα να γίνει πράξη το «Valencia Basketball Skills Camp». Χαιρόμαστε που πραγματοποιούνται αυτές οι διοργανώσεις, γι’ αυτό και στηρίζουμε την εν λόγω διοργάνωση» ανάφερε η κ. Κάντζα.

Στην συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Διευθυντής και προπονητής της Ακαδημίας της Βαλένθια κ. Χουάνχο Ρόχο, ο πρεσβευτής της Valencia στην Ελλάδα, πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΚΑΟΣ-ΣΙΡΙΣ Δρ. Θάνος Μηλούσης, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής και συντονιστής προγράμματος, κ. Κλέαρχος Πανούσης, η υπεύθυνη του Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επικοινωνίας των Σούπερ Μάρκετ του Ομίλου ΚΑΝΤΖΑ, κ. Λιάνα Κάντζα και προπονητές μπάσκετ από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.