
Καθημερινά μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο που λειτουργεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε έναν παραμυθένιο προορισμό, όπου όλοι -ανεξαρτήτως ηλικίας- μπορούν να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία.
Τα παιδιά διασκεδάζουν με τα ξωτικά, στέλνουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και φωτογραφίζονται μαζί του, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις. Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο είναι ελεύθερη για όλες και όλους και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Χριστουγεννιάτικη είναι η ατμόσφαιρα στην πλατεία Κρονίου, όπου το «Δέντρο των Παραμυθιών», εξακολουθεί να στολίζεται με τις χειροποίητες κατασκευές των μαθητριών και μαθητών του Δήμου. Το δέντρο και φέτος αποτελεί σημείο αναφοράς των εορταστικών εκδηλώσεων της «Πολιτείας των Ευχών».
Παράλληλα, στην πλατεία Ελευθερίας λειτουργεί καθημερινά χριστουγεννιάτικο bazaar από συλλόγους, φορείς και σχολεία, ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Τέλος, στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων και της κοινωνικής προσφοράς, πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων προσέρχονται στα γραφεία του Κέντρου Τέχνης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών και προσφέρουν δώρα, για τη δράση «Γίνε Αη Βασίλης για ένα παιδί», ενισχύοντας έμπρακτα το πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης.

